• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Sådan maler du ædelstene

af Jan Jensen udgivet June 23, 2020

← Næste blog                                  Forrige blog →

Hvordan maler man ædelsten

Eldar... I skønne, dejlige rum-elvere! I har så mange ædelstene. Så... mange... ædelstene... På jeres rustninger, på jeres fartøjer, ja selv på jeres våben. Heldigvis er det sjovt at male ædelstene. Det kan dog være svært at komme ordentligt i gang med at male ædelstene, for hvordan får man dem til at se skinnende og glasagtige ud? 

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:

 

Hvordan maler man ædelsten?

Ædelstene, eller "gemstones" er ofte blot små detaljer på dine figurer, men hvis de bliver malet rigtigt, kan de virkelig få din figur til at se spektakulær ud. I denne guide bruger jeg min yndlingsfarve, Ahriman Blue, til at male en gemstone, men metoden kan bruges til alle farver. Jeg foretrækker at male hele figuren, og så gemme alle gemstones til sidst. Ædelstene skal males meget omhyggeligt, så chancen for at male ved siden af, er ikke så stor.

Til denne guide skal du bruge:
Malet figur med gems, f.eks hvad som helst fra Eldar
Ahriman Blue (layer)
Abaddon Black (Base)
Hvid maling, f.eks Corax White eller Dead White
Mellem pensel
Lille pensel

hvad skal du bruge

 

Mal ædelstenen blå

Ikke så meget bøvl. Brug en mellem pensel til at male hele ædelstenen Ahriman Blue. Vær omhyggelig med at male helt ned til kanten, men undgå at male udenfor! 

ahriman blue

Og hvis nogen skulle være i tvivl, er det en "Bright lance" fra en Wraithlord

Lige lidt teori

Så langt så godt. Men hvad så nu? Metoden er at mindre ovaler i en mørkere og mørkere farve. Der males en hvid prik i det sorte, og I bunden maler vi en halvmåne-formet highlight.

teori om ædelsten

Grunden til at vi maler på denne måde, er at vi antager der er en lyskilde oppefra (solen). Ædelstenen har en dyb mørk farve og den hvide prik er den direkte reflektion af lyskilden. Men ædelstenen bliver oplyst i bunden, hvor vi ser solens stråler forlade ædelstenen igen.

 

Bland blå og sort

Bland Ahriman Blue og Abaddon Black på en pallette. Der skal kun en lille bitte smule sort i blandingen. Farven skal kun netop være synligt mørkere end den rene Ahriman Blue.

bland maling

 

Mal en stor oval

Brug den blandede farve til at male en oval på ædelstenen. Ovalen skal røre toppen, men skal kun fylde cirka 3/4 nedad. 

mal en oval

 

Bland en endnu mørkere blå og mal igen

Bland mere sort i den blanding du allerede har lavet. Farven skal være synligt mørkere end den første. Mal derefter endnu en oval fra toppen, men denne gang skal den kun nå cirka halvvejs ned.

mal mørkere

 

Mal en sidste oval

Du kan enten blande en super mørk blå, eller bare bruge ren sort. Det er lidt en smagssag. Mal endnu en oval, men denne gang skal den kun fylde cirka 2/5.

endnu mørkere

 

Mal highlight i bunden

Bland Ahriman Blue og hvid på palletten, og mal en halvmåne-formet highlight i bunden på ædelstenen.

highlights

 

Mal highlights med ren hvid

Brug din lille pensel til at sætte en prik af ren hvid i toppen af ædelstenen. Denne highlight skal sidde i det helt sorte område, men en lille smule til siden. Lyskilden er sjældent præcis lige over en genstand, så det virker mere naturligt, hvis den sidder til siden.

ren hvid

Mal også en helt smal highlight med ren hvid i den lyseblå halvmåne.

lysere endnu

smukt! 

Og færdig!

Og sådan maler du ædelstene! Nu var denne ædelsten behagelig stor at arbejde med. Nogle gange støder du på gemstones, der ikke er mere end en millimeter eller to. Metoden er den samme, men du kan eventuelt springe en af mellemfarverne over. Jeg ville også skippe det sidste trin, med at lave hvid highlight i den lyseblå halvmåne.

eksempler på malede figurer

Prøv dig selv frem med at lave gemstones i andre farver.
Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

← Næste blog                                  Forrige blog →


TILBAGE TIL TOPPEN