Gratis returret i 30 dage

42 kr,- fragt, fri over 599 kr,- til pakkeshop

Levering 1 - 2 hverdage

Golden Sable

Golden Sable 2024

Golden Sable er en figurmalingskonkurrence, der afholdes årligt i Spilforsyningen, der er en butik i Aalborg, hvor figurspil og maling står højt på dagsordenen, sammen med andre nørdede hobbies som Magic, Pokémon og rollespil.

Konkurrencen er en måde at samle figurmalere fra nær og fjern, for derved at sætte dette aspekt af figurhobbyen i fokus. Vi håber at de mange malere kan finde inspiration i hinandens værker, og at både erfarne malere og friske nybegyndere bliver motiverede til at presse deres evner og teknikker til det næste niveau. 

På baggrund af den gode feedback fra forårets Golden Sable, vil der igen ikke være noget bestemt tema man skal følge. Så der er altså helt fri fantasi, til hvordan du vil udtrykke dine figurer og maleevner. Vi har ligeledes også introduceret en junior-præmie til bedste model indleveret af en deltager under 16 år.

Golden Sable skal først og fremmest være inspirerende og fremmende for malemiljøet, så derfor er det gratis for alle at deltage.  

 

Tidsplan

Lørdag d. 28. september 2024
Bispensgade 34, 9000 Aalborg

 • 10:00 - Butikken åbner
 • 12:00 - Deadline for indlevering af modeller
 • 14:00 - Prisoverrækkelse + Udlodninger af præmier
 • 16:00 - Butikken lukker 

Der vil hele dagen være sat borde med dug op i spillelokalet. Brug ventetiden på at sidde og male, lime og snakke hobby med andre ligesindede. Butikken har selvfølgelig åben for salg af figurer, hobbyartikler, slik og sodavand. 

Ellers anbefaler vi også at tage en shoppingdag rundt i skønne Aalborg. Aalborg har gågader med masser af spændende butikker, spisesteder og indkøbscentre. 

 

Malekategorier

I 2024 udgaven af Golden Sable vil alle kunne stille op i fire forskellige kategorier. Hver deltager må stille op i så mange af kategorierne de vil, men hver deltager må kun indlevere 1 figur til hver kategori. Dommeren kan ved modtagelse afvise en figur, der ikke overholder de formelle krav. Dommeren kan også flytte en figur over i en anden kategori, hvis den forsøges indleveret til en forkert kategori.

Lille figur
Lille model i skalaen 25-40 mm. “Lille” indbefatter figurer som er menneske/orc størrelse eller mindre. Modellen må gerne være på en displaybase/vignette.

Stor figur
Stor figur i skalaen 25-40 mm. “Stor” omfatter monstre, fartøjer og lignende. En figur der rider på et dyr hører også til denne kategori. Modellen må gerne være på en displaybase/vignette.

Diorama
Skab en scene, der fortæller en historie. Det er op til dig hvor stort dit diorama er og hvor mange figurer der indgår i scenen. Men husk: Kvalitet over kvantitet.

Open - bust, showcase, skala
I denne kategori finder vi modeller, der ikke passer til de øvrige kategorier. Generelt forstået, modeller som ikke er beregnet til brug i de forskellige spilsystemer. Det kan f.eks. være buster eller modeller i større skala end vi kender fra figurspillene.

Golden Sable

 

Valg af figurer

 • Der er som udgangspunkt frit valg blandt alle mærker af figurer. Games Workshop, Reaper eller endda hjemmeprintet - Det hele er tilladt.
 • Kit-bashing og conversions er ligeledes også tilladt.
 • Sceniske baser / vignetter er tilladt, men pas på det ikke tipper over i diorama.
 • Figurerne til "stor" og "lille" skal være 25-40 mm skala; Generelt forstået som figurer til figurspillene fx. Warhammer 40.000, Infinity, Frostgrave, Star Wars Legion eller Marvel Crisis Protocol. 

 

Regler og restriktioner

 • Du kan stille op med max 1 model i hver kategori.
 • Du skal selv have malet alle figurere du stiller op med.
 • Ved at deltage i konkurrencen giver du Spilforsyningen tilladelse til vederlagsfrit, at bruge fotos og video af dine tilmeldte figurer på Facebook, Instagram, Spilforsyningen.dk, Youtube og i andre former for markedsføring.
 • Opstillede figurer skal afhentes samme dag, efter præmieoverrækkelsen.
 • Figurer der hentes før præmieoverrækkelsen diskvalificeres fra konkurrencen.
 • Spilforsyningen tager som udgangspunkt ikke ansvar for uafhentede figurer. 

 

Kriterier

De indleverede figurer vurderes af dommeren ud fra kriterierne Teknik, Æstetik, og Base. Dommeren vurderer et samlet helhedsindtryk, med vægt på de tre fokuskriterier. 

Teknik 
Anvendelse og niveau af forskellige og avancerede maleteknikker. Blending, OSL, NMM osv.
Hvor grundigt og ensartet er figuren malet? Er der umalede pletter? Er figuren malet lige omhyggeligt over alt?
Dette kriterium omfatter også klargøring af figuren. Er der fjernet støbelinjer? Er printlayers blevet slebet til? Er figuren samlet omhyggeligt? Er der lavet avancerede conversions?

Æstetik 
Er der brugt en sammenhængende farvepalette? Er der brugt et originalt paint scheme? Kreativ og original brug af farver.  

Base
Hvor meget er der gjort ud af figurens base? Er basen inkorporeret med figuren? Bidrager basen til at fremme figuren?

Bemærk at flere og andre mindre elementer også kan indgå i vurderingen af de enkelte kriterier. Det ovenstående skal blot give en grundlæggende forståelse for hvordan figurene bliver bedømt.

Golden Sable
 

Procedure

Når du møder op i butikken for at indlevere dine figurer, bedes du gå op på overetagen, hvor dommeren vil tage imod dine figurer.

Ved indlevering af en figur, får figuren et klistermærke under basen med et nummer. Deltageren får et kort med deres figurs nummer. Nummeret bliver samtidigt skrevet ind på computeren, sammen med deltagerens navn og telefonnummer.

Figurerne vil i løbet af dagen stå til udstilling på et bord i Spilforsyningens spillelokale, hvor dommeren også sidder. Kun dommeren samt Spilforsyningens personale må røre figurerne.

Efter præmieoverrækkelsen kan man få udleveret sin figur. Deltagerne bedes fremvise deres udleverede nummer for hurtig udlevering af deres figur. Er deltagerens nummer bortkommet, sammenlignes i stedet navn og nummer med listen på computeren.

NYT! Bedste Junior (under 16)

Som noget nyt, vil der i år være en ekstra præmie til den bedste model indleveret af en deltager under 16 år. Junior modeller har ikke deres egen kategori, men stilles op i de øvrige fire kategorier på lige fod med alle andre. Det er muligt for en juniordeltager at vinde både i den opstillede kategori OG Bedste Junior.

 

Vindere og præmier

1. præmie i hver af de fire kategorier:
Stor Games Workshop model. Modellerne afsløres på dagen.

2. præmie i hver af de fire kategorier:
Lille Games Workshop model. Modellerne afsløres på dagen.

Bedst malede Junior model
Stor Games Workshop model. Modellerne afsløres på dagen.

Yderligere lodtrækninger blandt alle ikke-vindere:
Præmier afsløres på dagen