Gratis returret i 30 dage

42 kr,- fragt, fri over 599 kr,- til pakkeshop

Levering 1 - 2 hverdage

Hvordan spiller man Magic the Gathering?

Hvordan spiller man Magic the Gathering?

Helene Kirsten Wöldike |

Næste blog                                  Forrige blog

Magic the Gathering


Hvordan spiller man Magic?

Har du hørt om samlekortspillet Magic the Gathering? Tænker du: Hvordan spiller man Magic? Så er du kommet til det rette sted. I dette indlæg kan du danne dig et overblik over, hvordan du kommer ind i Magic the Gathering som nybegynder. Magic the Gathering kan lidt af det hele: hygge derhjemme med vennerne, en venskabelig konkurrence i Spilforsyningen eller en stor turnering med flere tusind spillere. Dit spil, dit valg. 

Hvis du ikke har spillet Magic the Gathering før

... er der et par forskellige indgangsvinkler, du kan tage. Det, du skal bruge, er et Magic the Gathering-deck (et spil kort) og en at spille mod. En måde at starte på er at kigge i en “Magic-rodekasse”, som mange lokale spilbutikker har stående. Her kan du finde de kort, som du har lyst til at spille med og selv prøve at bygge et deck af dem. Du vil også ofte kunne få en introduktion til Magic the Gathering i din lokale spilforsyning. For at få det sjoveste spil Magic the Gathering, anbefaler vi, at du finder en passende modstander. En passende modstander kan være en anden nybegynder, eller det kan være en med mere erfaring, men som spiller samme type deck som dig (for eksempel kan I begge spille et velkomstdeck). 

Hvis du gerne vil spille mere

... men ikke er helt klar til at bygge dit eget Magic the Gathering-deck helt fra bunden endnu, så læs med her. Der findes en lang række forskellige decks, som kan købes færdige, og det er dem, du skal kigge på nu. Her er forskellige typer, som er lidt mere kraftfulde og også lidt mere komplicerede end velkomtsedecks’ene. I de prækonstruerede decks bliver sværhedsgraden lige taget et niveau op. Ved at spille med dem lærer du mere om, hvordan nogle kort kan spille godt sammen (synergier), og du får flere keywords på. Denne type decks er gode til at spille sammen med vennerne, men egner sig ikke til at blive spillet i turneringer. Se forskellige prækonstruerede decks her

Hvis du er klar til at tage dit Magic op på turneringsniveau

... så kan du her læse mere om deckbuilding og formater i Magic the Gathering. Nu har du et godt begreb om, hvad Magic er, og du er klar til at deltage i turneringer og til at bygge dit eget deck. 

Deckbuilding:

Når du skal bygge dit deck, er det godt at se på, hvad andre spiller, for eksempel i Spilforsyningen eller i videoer på nettet. Du kan spørge spillerne i din lokale spilforsyning, om du må se deres decks, og du kan søge efter decklister på Google. Derudfra kan du se, hvad, du synes, ser sjovt ud. Når du har fundet et deck, du kan lide, så kan du enten bygge det præcis som det eller lave din egen variation. Du kan købe enkeltkort til dit deck, og du kan bytte kort med dine venner.

Formater:

I Magic the Gathering findes flere forskellige formater, som alle kan noget særligt og som har hver deres krav til deckbuilding processen. Der er også forskel på, hvor meget det koster at anskaffe sig kortene til et bestemt format. Herunder følger en kort gennemgang af de mest gængse formater:

  • Standard: Her skal dit deck bestå af mindst 60 kort fra de nyeste formater. Standard er et constructed format, hvilket vil sige, at du skal medbringe dit eget deck.
  • Modern: I modern spiller du constructed og med mindst 60 kort i decket. Her må du spille med både de nyeste kort og ældre kort. 
  • Sealed: Her får du udleveret seks boosters, som du skal bruge til at bygge dit deck. Decket skal være på mindst 40 kort.
  • Booster draft: Her får du udleveret tre boosters og starter ud med et draft, typisk i grupper af 8. Hver spiller vælger et kort og sender boosteren videre til næste spiller. Du skal her også bygge et deck af mindst 40 kort. 
  • Commander: Commander er ikke et format, der ofte bliver spillet i turneringer. Det er derimod rigtig godt at spille med vennerne eller som et hyggespil i din lokale spilforsyning. Dit deck skal bestå af 100 kort med en commander, som du vælger. I Commander må der kun være et af hvert kort, dog undtaget basic-lande.
  • Pioneer. Her er der tale om endnu et constructed format, der spilles med mindst 60 kort. Her må spilles kort fra Return to Ravnica og fremefter. Et deck må ikke indeholde mere end 4 af den samme salgs kort (med undtagelse af lande).

Gør dine Magic decks endnu mere personlige og beskyt dine kort:

Plastlommer beskytter dine enkelte kort og findes i mange forskellige farver. Her hos Spileksperten er vores personlige favorit lommer af mærket Eclipse, fordi de er af høj kvalitet og giver en lækker følelse, når du blander dit deck (se dem her).
Deckbokse beskytter hele dit deck under transport og findes også i et væld af farver og størrelser. Her hos Spileksperten er vores personlige favorit deckbokse fra mærket Ultimate Guard, da de er udført i holdbare materialer og bare ser gennemført flotte ud (se dem
her).
Playmats beskytter dine kort når du spiller og giver dig rig mulighed for personlig udfoldelse. Se det store udvalg
her.
Samlemapper beskytter dine enkelte kort, så du kan tage dem med ned i din lokale spilforsyning for at bytte kort med andre. Se dem her.

Spil Magic the Gathering i Spilforsyningen:

I vores fysiske butik i Aalborg har vi flere ugentlige Magic-events (se her). Vi har også løbende events i forbindelse med nye udgivelser og turneringer (følg med på vores Facebook-side her).

Magic the Gathering-materialeliste

  • Velkomstdecks: Gratis i din lokale spilforsyning. Vi har dem i vores fysiske butik i Aalborg.
  • Boosters/displays (se her)
  • Plastlommer/sleeves (se her)
  • Deckbokse (se her)
  • Playmats (se her)
  • Terninger (se her)
  • Lifepads (se her)

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog