• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hvordan spiller man Warcry? - Mit første spil Warcry

af Helene Kirsten Wöldike udgivet October 09, 2019

Næste blog                                      Forrige blog

Warcry


Hvad er Warcry?

Warcry er et spændende spil fra Warhammer, som bygger videre på deres Age of Sigmar spil, blot med nye regler, kortere kampe og færre units. Se mere om det her. I dette indlæg vil jeg fortælle hvordan mit fuldstændigt overdrevne nederlag første spil gik.

Warcry hos Spilforsyningen

Jeg mødte op en aften i Spilforsyning, hvor butikken holdt figuraften (se mere her). Jeg ankom dog først senere end start tidspunktet, hvilket jeg fandt ud af slet ikke var et problem. Nogle af de andre havde siddet og malet i Spillerummet lige siden butikken åbnede, men der var også andre, der ankom senere end mig. Personligt er jeg ikke så god til det der maling, men de rare mennesker, som var mødt op til eventet, gav mig næsten mod på at kaste mig ud i det, med alle deres gode råd og fifs. Jeg fik en hurtig gennemgang af reglerne og fik lov at låne et hold så jeg kunne prøve et spil. 

Jeg har før prøvet at spille de mere tunge figurspil, som Warhammer 40K og der synes jeg, det er vildt svært at huske alle reglerne, så Warcry tiltaler mig rigtig meget med sit mere simple regelsæt og mere overskuelige størrelse. Jeg tror også, at jeg ville kunne overskue at male et hold, selvom jeg ikke er så god til det med at male figurer. Især efter jeg lærte om kontrast-farverne (se dem her) , som åbenbart er mega lette at male med, selv for male-noobs som mig. Men nok om det, og videre til spillet.

Warcry's set-up

Min modstander var også forholdsvis uerfaren i Warcry, men havde dog sat sig betydeligt bedre ind i tingene på forhånd end jeg selv havde, så det hjalp lidt. Der var også en masse andre figurspillere dernede, som var helt klar på at komme over og hjælpe med reglerne, når vi havde brug for det. Jeg lånte en hær af Stormcast Eternals (se dem her) og min modstander spillede gobliner (se dem her). Vi havde ti figurer hver - hvis man selv sammensætter sin hær skal der være for 1000 points, og hver enhed koster et sted mellem 50 og 300 point (ca). Så trak vi fire kort (Battleplan cards), et for hvordan terrænet skulle stå, et for hvor vi måtte placere vores enheder, et for twist (en drejning i begivenhederne) og et for hvad vores win condition var (hvad der skal til for at vinde spillet). På den måde skal man ikke hele tiden stå og slå regler op, men bare gøre det der nu engang står på kortene.

Warcry Stormcast

 

Spillets start

I starten af spillet kaster man nogle terninger, vi skulle blandt andet finde ud af hvem der var angriber og hvem der var i forsvar. Og der kan jeg så godt afsløre at jeg valgte forkert. Det er sådan en typisk begynderfejl, at man ikke helt kan gennemskue, hvilke konsekvenser tingene har og så bare vælger det der umiddelbart lyder sjovest - hvilket for mig altid er at angribe lige direkte i fjæsset på modstanderen. Meeeeeeen…. - den hær jeg havde lånt bestod af sådan nogle svage fugle og langsomme bueskytter (aka en af de bedste hære i formatet, hvis man kan finde ud af at spille den), så det var ikke den korrekte strategi at anlægge her. Jeg endte med kun tre units tilbage og 1 point ud af 12 mulige, hvilket var mildest talt uimponerende og jeg endte med at give op og sige tak for spillet midt i runde to af tre. Godt nok havde min modstander en evne til at slå seksere der mest af alt mindede om snydeterninger eller, at et hedensk offerritual, til lykkens gudinde, var fundet sted kort forinden. Men jeg vil indrømme at det heller ikke var min finest hour. 

Bidt af Warcry

Alt i alt synes jeg at det var et sjovt spil og jeg glæder mig til at prøve det igen. Så skal jeg bare lige komme mig over min aversion mod maling, men mon ikke jeg kan komme det med det contrast. Og så skal jeg have en hær der passer til min personlighed, måske de store Orruks(orker) fra Bonesplitterz eller de flotte havfolk fra Idoneth Deepkin.

Warcry terræn


Hvad skal du bruge til Warcry?

Her er en liste med hvad du skal bruge for at komme i gang med at spille warcry:
1: En pakke figurer (se her)
2: Maling (se her og her)
3: Pensler (se her)
4: Battleplan cards
5: Regelbogen (se her)
6: Lineal eller målebånd som måler i tommer (se her)

Og her er nogle ting som ikke er nødvendige, men som er nice to have. Især hvis man, som jeg, er glad for accessories.
7: En transport kasse til figurer (se udvalget her)
8: Terræn - i Spilforsyningen er der terræn du kan bruge dernede, men hvis du vil spille hjemme eller andre steder er det en god ide at have. (se her)

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                      Forrige blog 


 

TILBAGE TIL TOPPEN