• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Adventskalender - gaver i december

af Helene Kirsten Wöldike udgivet November 21, 2019

Næste blog                                  Forrige blog

 

Hvad skal jeg købe til advent?

Julen nærmer sig med hastige skridt. Derfor er der mange, som i øjeblikket farer rundt fra butik til butik for at sikre sig de sidste gaver til pakkekalenderen til den, de har kær. Det kan være en adventskalender til ungerne med sjove ting, de kan nørkle med indendørs i denne kolde tid. Det kan også være, at du har en kæreste, du gerne vil glæde med en pakkekalender, eller et andet familiemedlem. Du kan også vælge at lave en stor fælles adventskalender til hele familien med sjove brætspil.

Har du ikke fået købt dine kalendergaver endnu? Frygt ej, herunder vil jeg komme med mine bud på gaver til to forskellige typer pakkekalendere: en til hele familien og en henvendt specielt til familier med yngre børn.  

Adventsgaver som kan deles med hele familien

Jeg har udvalgt en række familiespil, som ligger under 200 kr stk., nogle langt under (priserne gælder helt til juleaften). Se hele listen her.

Fælles for spillene på listen er, at de henvender sig til familier og at de er mega sjove. Det her er typisk spil, som man vender tilbage til gang efter gang, og som ens gæster også sagtens kan være med til. Jeg har valgt at fremhæve fire af spillene, så er du virkelig på bar bund i brætspilsverdenen, kan du vælge dem - en til første, anden, tredje og fjerde søndag i advent. På billedet herunder kan du se de fire spil. I tre af spillene er der flere varianter at vælge imellem. Under billedet får du en kort gennemgang af hvert enkelt spil. 

Spil til adventskalender

Dobble Classic:

I Dobble gælder det om at finde de to ens billeder på to forskellige kort. Det er næsten alt, du behøver at vide, før du begynder. I æsken er der regler til en håndfuld forskellige måder at spille på. Prøv det! Det er virkelig sjovt for alle aldre og har min varmeste anbefaling!
Spilletid: 15 min.
Antal deltagere: 2-8
Aldersangivelse: 6+
Se spillet på listen her.

Ticket to Ride London eller New York:

Her har vi den moderne klassiker, Ticket to ride. Den findes nu i to små versioner, som kan spilles på 10-15 min. I London-udgaven arbejder du med buslinjer, og i New York er det taxaruter, der skal laves. To fede, små spil, som familien kan være samlet om. 
Spilletid: 10-15 min.
Antal deltagere: 2-4
Aldersangivelse: 8+
Se spillet på listen her.

Timeline Classic eller Inventions:

Timeline er et spil, som jeg ikke selv har prøvet, men som er voldsomt populært lige nu. Spillet går i al sin enkelthed ud på, at du har en bunke kort med opfindelser eller begivenheder. Hver spiller får uddelt kort og skal nu forsøge at placere dem kronologisk i tidslinjen midt på bordet. Både et godt spil og en lærerig oplevelse. Jeg glæder mig meget til at prøve det! 
Spilletid: 15 min.
Antal deltagere: 2-6
Aldersangivelse: 8+
Se spillet på listen her.

Rhino Hero Super Battle:

Her har vi et spil, som jeg selv har på hylden derhjemme, og som jeg gerne hiver frem, når jeg skal vælge et godt spil til hele familien. I Rhino Hero Super Battle skal I bygge et højhus sammen og placere jeres superhelte på de forskellige etager. Den, der er øverst, får den eftertragtede medalje. Det gælder om ikke at vælte huset, for den som vælter huset kommer på sidstepladsen! Glæd jer til at holde vejret i spænding og måske bygge jeres hus helt op forbi lampen over spisebordet. 
Spilletid: 10-15 min.
Antal deltagere: 2-4
Aldersangivelse: 5 år+
Se spillet på listen her.

 

Adventsgaver til yngre børn 

Jeg har udvalgt en række børnespil, som ligger under 200 kr stk., nogle langt under (priserne gælder helt til juleaften). Se hele listen her.

Fælles for spillene på listen er, at de henvender sig til familier med små børn, en del fra fem-seks-års alderen, men enkelte helt ned til to-års alderen. Se aldersangivelsen under hvert enkelt spil. Disse er spil, som ungerne ikke kan få nok af. Min egen søn på fire efterspørger i hvert fald i tide og utide at spille de spil på listen, som vi har stående derhjemme. Jeg har valgt at fremhæve fire af spillene, så er du virkelig på bar bund i brætspilsverdenen, kan du vælge dem - en til første, anden, tredje og fjerde søndag i advent. På billedet herunder kan du se de fire spil. Under billedet får du en kort gennemgang af hvert enkelt af de fire spil. 

Spil til adventkalender


Unicorn Glitterluck - en fest for Rosalie:

I Unicorn Glitterluck - en fest for Rosalie skal I ud og invitere gæster og samle flotte diamanter til Rosalies fest. Diamanterne er virkelig flotte, og reglerne er lette at sætte sig ind i. Dine børn vil sagtens kunne spille uden voksne efter et par spil. 
Spilletid: 10-15 min.
Antal deltagere: 2-4
Aldersangivelse: 4+
Se spillet på listen her.

Snail Sprint:

I Snail Sprint gælder det om at få sin snegl til at være den første, som kommer hele banen rundt. Spillet kommer i en flot metalæske, som er en del af spillepladen. Sneglene er nemlig magnetiske, og en del af løbet foregår således både oppe i højden, på hovedet og på siden! Terningerne, som medfølger, har figurer, som man flytter efter. 
Spilletid: 15 min.
Antal deltagere: 2-4
Aldersangivelse: 5+
Se spillet på listen her.

Loopin' Louie:

Dette spil bliver både spillet med og uden børn hjemme hos os - til alles store fornøjelse. Det er meget intuitivt, og du behøver næsten ikke engang kigge på reglerne, før du er i gang. I Loopin' Louie skal du beskytte dine høns mod piloten Louie, som flyver rundt i sit lille fly. Flyet er batteridrevet og flyver rundt i ring over spillernes baser.
Spilletid: 10 min.
Antal deltagere: 2-4
Aldersangivelse: 4+
Se spillet på listen her.

Dragernes Skat: 

Dragebørnene har fundet en frossen skat! Dragefar må komme og smelte isen med sin drageånde, mens dragebørnene samler juvelerne op, som isen smelter. I dragernes skat forsøger spillerne at forudsige, hvilke juveler der falder ud af isen, og være den drageunge, der samler flest. Dette spil er rigtig sjovt for børn, og spilkomponenterne er virkelig flotte. 
Spilletid: 15-20 min.
Antal deltagere: 2-4
Aldersangivelse: 5+
Se spillet på listen her.


Jeg håber, at du har fundet noget, du kan bruge til adventskalenderen!
Venlig hilsen Helene fra Spilforsyningen

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN