• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Sådan samler du Warhammer-figurer

af Jan Jensen udgivet February 05, 2020

Næste blog                                  Forrige blog

Sådan samler du minifigurer


Dette er den første af en serie af guides, der hjælper nye figurspillere med at få samlet og malet deres figurer. I denne guide tager vi de første skridt ud af æsken, og samler og limer den første figur. I de kommende guides viser jeg hvordan du grundmaler, maler, bruger decals og laver baser. Følg med hver tirsdag. 

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:

Hvordan samler man en minifigur?

Nu hvor du endelig har besluttet dig for at spille figurspil, har du sikkert opdaget at du selv skal samle og male dine Warhammer figurer. I denne guide viser jeg trin for trin, hvordan du får samlet din første figur. Jeg har valgt en pakke Easy to Build Space Marine Intercessors fra Games Workshop, men du kan trygt følge denne guide, uanset hvilke plastikfigurer du gerne vil samle.


Til denne guide skal du bruge følgende:
1. Warhammer figurer (jeg er sikker på at dét kom som en overraskelse)
2. Tang til at klippe delene fri fra plastikrammen.
3. Mouldline remover, et specialværktøj fra Games Workshop til at fjerne støbelinjer
4. Plastiklim til at lime delene sammen. Jeg har valgt plastiklim fra Citadel.

Dette skal du bruge


I kassen finder du:
1. Vejledning til at samle figurerne
2. Plastikramme med alle delene til figurerne
3. Decals, som er små “klistermærker” til at dekorere dine figurer (dem skal vi ikke bruge i dag)
4. Baser, som dine Warhammer figurer skal stå på.

Hvad får du i kassen?


Klip figuren ud af rammen

I dag vil jeg fokusere på Sergenten, da han er den fedeste figur. Delene du skal bruge er markeret med grønt på billedet. Hvis du skal samle en anden Warhammer figur fra Games Workshop, skal du lægge mærke til, at de forskellige dele på rammen har et lille tal. Samlevejledningen bruger tallene til at vise hvilke dele du skal bruge til en bestemt figur. Min Sergeant bruger fx delene 1, 2, 3, 4, 5 og 6.

Disse dele skal du bruge

Brug tangen til at klippe de dele ud du skal bruge. Klip så tæt på figuren som muligt, men vær opmærksom på at du ikke kommer til at klippe dele af du skal bruge til at samle figuren. Sergenten har fx nogle tynde pinde som armene sidder fast på (se billede 1). Det kan være en god ide at fokusere på een figur ad gangen, så du ikke får rodet en masse smådele sammen.  


Sådan klipper du din figur ud


Fjern støbelinjer

Nu har endelig alle delene du skal bruge for at samle din figur, men inden vi når så langt skal der fjernes støbelinjer. Warhammer figurene bliver produceret i en støbeform i to dele. Det efterlader nogle gange en tynd kant rundt om figuren. Disse linjer bliver endnu mere synlige når figuren bliver malet, så det er umagen værd at skrabe dem af.
Heldigvis har vi vores mouldline remover. Du sætter ganske enkelt en af de hårde kanter på tværs af den støbelinje du vil fjerne, og skraber op langs linjen. Skrab med små løse bevægelser flere gange, indtil overfladen er glat og fin. Når du skraber, så løft og flyt mouldline removeren tilbage inden du skraber igen. Ikke skrab frem og tilbage. Når du har fjernet alle støbelinjerne, er du klar til at lime figuren sammen.

Sådan fjerner du støbelinjer


Lim figuren sammen

Brug vejledningen til at se i hvilken rækkefølge du skal lime delene sammen; ellers risikerer du at der er en del der ikke kan limes på. Sergentens hoved kan fx ikke limes på hvis du har limet brystkassen sammen først.
Plastiklim fungerer ved at den faktisk opløser plastikken en lille smule. Det gør at de to dele du limer nærmest smelter sammen. Der skal kun bruges en lille smule lim. læg en tynd stribe langs alle kanter, der kommer i berøring med en anden del. Dryp en lille dråbe lim ned i de huller der skal monteres på pinde.

Sådan limer du din figur


Plastiklim tørrer relativt hurtigt, og du kan sagtens lime alle delene på denne figur uden at du skal vente på at det tørrer. Når figuren er limet mangler du bare at lime ham fast på basen. Dryp en tynd stribe lim på den flade pind mellem hans fødder, og et par små dråber under hans fodsåler, og så er han klar til at komme på sin base.

Sådan limer du din figur på basen


Rens nålen på din lim

Det sidste du mangler nu, er at tage dig af din plastiklim. Den tynde nål kan nemt stoppe til med indetørret lim. Den bedste måde at forhindre dette, er ved holde limen på højkant ud over et stykke køkkenrulle. Klem bøtten hårdt en 3-4 gange, så limen der sidder i nålen bliver blæst ud over køkkenrullen. Når du kan høre at der kun bliver blæst luft ud, sætter du proppen på. Nu er din lim klar til brug næste gang.

Sådan renser du din lim

Og det var det hele! 
Følg med i det kommende opslag, hvor jeg viser dig hvordan du grundmaler dine Warhammer figurer.


Husk at vi holder hobbyaften i Aalborg Spilforsyning hver onsdag, hvor vi samler og maler figurer. Alle er velkomne, og det er et rigtig godt sted at spørge om hjælp, lære nye teknikker og ikke mindst snakke og hygge. Vi ses!

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN
x