• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Sådan grundmaler du Warhammer-figurer

af Jan Jensen udgivet February 11, 2020

Næste blog                                  Forrige blog

Sådan grundmaler du warhammer


Dette er den anden del af en serie af guides, der hjælper nye figurspillere med at få samlet og malet deres figurer. I denne guide skal vi have grundmalet figuren, så den er klar til at blive malet. I de kommende guides viser jeg hvordan du maler, bruger decals og laver baser. Følg med hver tirsdag. 

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:

Hvordan grundmaler du en figur?

Når du har samlet dine Warhammer figurer (se hvordan her), vil du selvfølgelig gerne i gang med at male dem. Men inden det kommer så vidt skal de grundmales først. Grundmaling, eller primer som det også kaldes, er et tyndt lag maling, der dækker hele figuren og hjælper malingen med at sætte sig bedre på figuren.


Til denne guide skal du bruge:
1. Spraymaling. I denne guide bruger jeg Wraithbone fra Citadel.
2. Samlet figur (eller 100+ figurer?)
3. Et stykke pap, en rørepind eller lignende.

Sådan spraymaler du din figurJeg anbefaler kun at bruge spraymaling der er udviklet specielt til figurer. I denne guide har jeg valgt en spraymaling fra Citadel. Den lægger sig i et fint tyndt lag, der bevarer alle detaljerne. Til denne guide bruger jeg farven Wraithbone, der er en knækket hvid. Den er perfekt når jeg senere skal male med Contrast maling. Men du kan trygt følge denne guide, uanset hvilken spraymaling du bruger.


Varm spraydåsen op

Inden du går i gang med at spraymale, er det en rigtig god ide at varme spraydåsen kort op. Dette hjælper malingen til at flyde bedre, og hæver trykket en smule, så du får en glattere overflade når du sprayer. Du kan bruge en skål med varmt vand, en hårtørrer eller radiatoren. Efter 1-2 minutter er den klar til brug.
OBS! Hvis det er for varmt til din hånd, er det for varmt til din spraydåse!

Sådan spraymaler du din figur
Det er vigtigt at finde et velventileret sted at grundmale. Det bedste er at være udenfor eller i en åben garage. Vær dog opmærksom på vejret! Hvis det blæser er det næsten umuligt at spraymale. Pas også på, hvis der er høj luftfugtighed; din spray kan fange små vandpartikler i luften, hvilket kan resultere i en grynet overflade.


Ryst spraydåsen

Ryst dåsen grundigt i et minuts tid. Hold den lodret og ryst den op og ned. Du kan høre kuglen inde i dåsen, der hjælper med at blande maling-partiklerne jævnt ud.

Sådan primer du din figur
Sæt figuren fast på malepinden

Klip et stykke stift pap ud og giv det et hurtigt pift med spraymalingen i den ene ende. Sæt hurtigt din figur ned på det endnu våde maling. Figuren sidder nu fast på pinden, men er nem at vrikke af, når du er færdig. Du vil gerne kunne spraye maling på figuren fra alle vinkler, og nu kan du frit vende og dreje figuren.

Sådan primer du din figur
Så skal der sprayes!

Og nu kommer vi til det sjove! Hold mundstykket af spraydåsen ca 30 - 40 cm fra figuren, tryk dysehovedet ned i 1 sekund og slip. Ved at spraymale i små korte sekvenser, har du fuld kontrol over hvor meget maling din figur får. Fortsæt med at spraye i 1 sekund ad gangen, mens du drejer figuren rundt, så du ender med at dække alle overflader.

 

Sådan primer du din figur
Sørg også for at spraye direkte under figuren. Hvis der er et sted du har svært ved at få malingen til at dække, modstå fristelsen til at bevæge spraydåsen tættere på! Det resulterer kun i at du får lagt et alt for tykt lag maling, som ødelægger detaljerne!

spraymalling af warhammer
Rens dysen

Når figuren er fuldstændig dækket af maling er du færdig. Det sidste du mangler, er at rense din spraydåse. Du vender den ganske enkelt på hovedet, og sprayer indtil der kun kommer aerosol ud. Du kan se at sprøjteskyen lige pludselig ændrer sig og bliver “tyndere”. På den måde stopper dysen ikke til med maling.

Sådan renser du spraydåser
Lad figuren tørre

Lad figuren blive udenfor ca 15 minutter, mens den tørrer. Figuren kan nemlig lugte ret kraftigt hvis du tager den direkte med indenfor. Begynd heller ikke at røre ved den for tidligt, da du kan sætte fingeraftryk i den endnu våde maling!  Når den er helt tør kan du lirke den af malepinden, og nu er den endelig klar til at blive malet!

priming af warhammer
Følg med i det kommende opslag, hvor jeg viser dig hvordan du maler dine Warhammer-figurer nemt og hurtigt med Citadel Contrast maling.


Husk at vi holder hobbyaften i Aalborg Spilforsyning hver onsdag, hvor vi samler og maler figurer. Alle er velkomne, og det er et rigtig godt sted at spørge om hjælp, lære nye teknikker og ikke mindst snakke og hygge. Vi ses!

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN