• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Sådan maler du med Contrast maling

af Jan Jensen udgivet February 18, 2020

Næste blog                                  Forrige blog

Sådan bruger man contrast malingVi er nu nået til den tredje del af af vores guide-serie, der hjælper nye figurspillere med at få samlet og malet deres figurer. I denne guide skal vi male med Contrast maling. I de kommende guides viser jeg hvordan du bruger decals og får lavet en flot base. Følg med næste tirsdag.

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:


Hvordan bruger man contrast maling?

Nu skal vi endelig til at male vores Warhammer figur! I denne guide viser jeg trin for trin, hvordan du maler en Space Marine med Contrast maling fra Citadel. Contrast maling er en innovativ ny slags maling, der med blot et enkelt lag, laver både grundfarve, lys og skygger på dine figurer. Det resulterer i figurer der ser mere levende og spændende ud, end hvis du bare gav dem et enkelt lag traditionelt maling.


Til denne guide skal du bruge:

1. Figur grundmalet med Wraithbone (se her hvordan du samler og grundmaler
2. Krus med rent vand.
3. Køkkenrulle.
4. Pensler i forskellige størrelser. Mellem, lille og detalje.
5. Painting handle (valgfrit, men kan varmt anbefales for et bedre greb mens du maler)
6. Citadel maling:

HVad skal man brugeSørg for at have rent vand og et stykke køkkenrulle klar inden du går i gang med at male. Monter din figur på dit painting handle, hvis du har et. Hvis ikke, så hold på figurens base mens du maler.

klargøring af minifigur

 

Så hvad er Contrast egentligt?

Contrast maling fungerer anderledes end traditionelt maling. Når malingen tørrer trækker den sig sammen mod fordybninger. Det gør malingen bliver strukket tynd over de fremhævede overflader og lader mere af den hvide grundmaling skinne igennem. Derfor virker sort f.eks. ikke som grundfarve, hvis du vil male med Contrast.

 

Talassar Blue

Vi starter med Talassar blue. Altid ryst din maling grundigt inden brug. Åben låget på malingen så langt tilbage at den holder sig åben af sig selv. Bemærk det lille mundstykke der sidder i låget og lader malingen dryppe tilbage i bøtten. Det smarte ved Citadel maling, er at du kan dyppe penslen direkt i låget.

Nu maler du hele figurens rustning med den blå contrast. Brug din mellem pensel, da vi skal have dækket en del store overflader. Dyp spidsen af penslen i låget. Hvis du synes der kommer for meget maling på, kan du skrabe lidt af på siden af låget.

Talassar Blue
Før penslen over til figuren og begynd at sprede malingen ud. Du opdager hurtigt at Contrast maling er meget tyndtflydende, så det er let at skubbe rundt med penslen. Mal altid én sektion færdig af gangen. Mal hele skulderen færdig. Mal hele benet færdig osv.

Det er vigtigt at du ikke maler Contrast maling for tyndt på, hvis det skal virke ordentligt. Tag gerne meget maling på penslen, og påfør det i et tykt lag. Hvis der samler sig en stor pøl, er der kommet for meget på. brug penslen til straks at suge lidt af det op igen. 

Forsøg så vidt muligt kun at male de ting der skal være blå, men bare rolig. Hvis du kommer til at male uden for, kan du male over med Wraithbone senere. 

Base coat
Skyl din pensel hver gang du skifter farve

Husk at lukke låget når du er færdig med en farve. Når du har malet alt det blå, skyller du penslen i vandet. Dyp den i koppen og pisk den hurtigt frem og tilbage. Skrab evt. penslen op ad kanten (altid MED hårene!).

Skyl din pensel


Tør vandet af penslen

Tør penslen i køkkenrullen. Du kan nøjes med bare at at føre penslen over papiret et par gange, men jeg foretrækker at folde køkkenrullen omkring penslen, og så trække penslen fri mens du ruller den frem og tilbage. På den måde får man tørt mere maling af.

tør din pensel

 

Spids hårene

Brug to fingre til at klemme hårene til en spids. Nu er du klar til at male videre.
(Rygterne vil vide at rigtige figurmalere sutter på penslen for at få den perfekt spids.)

hold din pensel i god stand

 

Ret fejl med Wraith Bone

Jeg var lidt sjusket med den blå, så jeg vil gerne rette nogle af de steder hvor jeg malede uden for. Vær sikker på at den blå maling er helt tør! Brug derefter Wraithbone til at dække de blå pletter. Wraithbone er ikke en Contrast maling, så den er noget mere tyktflydende. Mal i et tyndt lag, og hvis det ikke dækker ordentligt i første lag, så giv det endnu et tyndt lag. Du behøves ikke dække fejl på basen. Den klarer vi senere. 

Wraith bone

 

 

Black Templar

Brug Black Templar til at male leddene, pistolhylstret, remmene og det meste af geværet. Vær forsigtig med ikke at male ud på det blå du allerede har malet. Brug den lille pensel. Lad figuren tørre.

Black templarBasilicanum Grey

Brug Basilicanum Grey til at male dyserne på rygsækken, resten af geværet, elektronikken omkring hans hoved, skæftet på pistolen, detaljerne på hjelmen og de små detaljer foran på figuren. Brug den lille eller detaljepensel efter behov.

basilicanum grey
Blood Angels Red

Med Blood Angels Red maler du resten af hjelmen undtagen øjnene. Mal også det lille laksegl på skulderen. Lad malingen tørre og brug derefter Skeleton Horde til at male papiret under lakseglet og det lille kranie på pistolhylstret. 

blood angels red


 

Nazdreg Yellow

Brug Nazdreg Yellow til at male kanten på skulderne, vingerne og kraniet på brystet, ørnen på geværet, øjnene på hjelmen, og resten af detaljerne foran på figuren.

nazdreg yellow

 

 

Gore-Grunta Fur, Guilliman Flesh og Apothecary White

Håret og de små tasker bagpå maler du med Gore-Grunta Fur. Lad malingen tørre og mal ansigtet med Guilliman Flesh. Den hvide knæskal får et lag med Apothecary White. Selv om den allerede er hvid, gør Contrast malingen at der kommer en fin lysegrå/blå skygge på undersiden. 

de sidste detaljerNu er din figur faktisk malet færdig! Hvis du opdager små pletter der ikke er blevet malet ordentligt, kan du stadig nå at få dem dækket. Bare brug en lille smule maling hvor du kan se hvidt.

 

Mal basen med Bestial Brown

Det sidste du mangler nu, er at male basen på figuren. Jeg vil gerne have at kanten på basen er helt ensfarvet, så derfor bruger jeg ikke en Contrast maling. I stedet bruger jeg Mournfang Brown, som er en Layer. Jeg vil gerne sikre at basen forbliver helt glat, så jeg dypper spidsen i vandet efter jeg har taget maling på. Det gør at malingen bliver tyndet op, og forhindre at man kan se penselstrøgene. Mal med lange strøg hele vejen rundt om kanten på basen.

bestial brown
Lad det tørre, og mal hele basen med endnu et tyndt lag Mournfang brown. Og nu er din figur helt færdigmalet.

færdigmalet space marine
Kan du huske de decals der fulgte med figuren, som vi gemte til senere? Følg med i det kommende opslag, hvor jeg viser dig hvordan du faktisk sætter dem på! Det bliver SÅ godt!

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN
x