• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Sådan sætter du decals på

af Jan Jensen udgivet February 25, 2020
Næste blog                                  Forrige blog

Sådan bruger du decals

Vi er nu nået til den fjerde del af af vores guide-serie, der hjælper nye figurspillere med at få samlet og malet deres figurer. I denne guide skal vi have sat decals på vores Warhammer-figur. I den næste guide viser jeg hvordan du laver en flot base på din figur. Følg med næste tirsdag.

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:


Hvordan sætter man decals på en figur?

Når du køber figurer til Warhammer 40.000 og Age of Sigmar, får du nogle gange et ark med decals (eller transfers, som de også kaldes) med. Decals er en slags “klistermærker”, der kan løsnes op i vand og derefter overføres til dine figurer. Det er en god måde at få markeringer eller symboler på dine figurer, uden at skulle male dem i hånden.


Til denne guide skal du bruge:
1. En færdigmalet figur
2. Et ark med decals
3. Skål med vand
4. Saks
5. Pincet
6. Pensel

hvad skal man bruge


 

Udvælg decals

Start med at finde ud af hvilke decals du skal bruge, og hvor de skal sidde på din figur. Kig eventuelt på billederne på kassen for inspiration, eller bare gør hvad du selv synes ser godt ud. Det er dine figurer! Du bestemmer selv.

vælg dine decals


 

Klip decals ud

Nu klipper du de relevante decals ud med saksen. Pas på ikke at klippe ind over den gennemsigtige del af dine decals. Hvis du kigger godt efter, kan du se at de fleste har en tynd gennemsigtig kant. Vælg den første du vil sætte på, og læg resten til side.

udklip dine decals


Frigør decal med vand

Hold din udvalgte decal med pincetten og sænk den ned under vandet. Hold den der i cirka et minut. 

klargør decal

 

Brug penslen til forsigtigt at skubbe til din decal. Hvis du kan flytte den rundt på pappet er den klar. Hvis den stadig sidder fast, så lad den blive under vandet lidt endnu.

klargør decal


 

Overfør til figuren

Når din decal sidder løst, trækker du den forsigtigt fra pappet med penslen og fører den over, til hvor den skal sidde på din figur. Hvis du får den placeret skævt eller forkert, så kom en lille smule vand på, så kan du flytte rundt på den igen. 

påsætning af decal


Se, det var derfor vi malede hans knæ hvidt!

Skulle du være så uheldig at du får din decal til at folde sammen omkring sig selv, kan du nogle gange redde den ved at dyppe den i din skål med vand. Nogle gange kan det få den til at folde sig ud igen. Og hvis ikke… Så håber jeg at der var ekstra decals på arket.
 

Sug overskydende vand op

Når en decal sidder hvor den skal, kan du bruge en tør pensel til at suge overskydende vand op. Brug evt et lille stykke køkkenrulle. Det er vigtigt at området er helt tørt, ellers kan en decal ikke sætte sig ordentligt fast.

rengøring efter decal


 

Glat ud

Brug penslen til at glatte eventuelle rynker og folder ud. Og jeg vil ikke lyve… Det kan være helt ufatteligt frustrerende at få glattet en decal ud på en krum overflade. Hvis det slet ikke kan lade sig gøre, så prøv at varme decalen op, f.eks. under en varm lampe (Ikke en hårtørrer, da du risikerer at blæse decalen af!). Det gør at decalen “smelter” en lille smule, så den nemmere kan glattes ud. Afslutningsvis kan du også folde et stykke køkkenrulle sammen til en lille bold, og polere decalen ved at gnubbe i små cirkler. Det tager de sidste folder der måtte være.

tilpas din decal

Gentag processen for alle de decals du skal bruge, og inden længe kan din figur se lige så cool ud som den her!

færdigmonteret decal


Det eneste der mangler nu, er at figuren skal have en lidt federe base. Følg med i det kommende opslag, hvor jeg viser dig hvordan laver en flot base, nemt og hurtigt!

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN
x