• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Sådan laver du nemme og hurtige baser

af Jan Jensen udgivet March 03, 2020
Næste blog                                  Forrige blog
dekorering af baser


Dette er den femte og afsluttende del af vores guide-serie, der hjælper nye figurspillere med at få samlet og malet deres figurer. I denne guide skal vi, som det sidste, have lavet en flot base på figuren.

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:


Hvordan laver man en base?

Det er selvfølgelig vigtigt, at selve figuren er malet, men vi må ikke glemme basen. Ligesom at sætte et maleri i en flot ramme, hjælper en flot base med at hæve dine figurer til det næste niveau. At lave basen er det sidste trin vi mangler før vi kan kalde vores figur helt færdig. I denne guide viser jeg trin for trin hvordan du nemt og hurtigt kan få lavet en flot base.


Til denne guide skal du bruge:
1. Færdigmalet figur (se her hvordan du samler, grundmaler og maler din figur)
2. Citadel Technical: Agrellan Badland
3. Redskab til at sprede Agrellan Badland ud på basen, f.eks en Texture Spreader fra Citadel
4. Græstotter
5. Valgfri: Citadel Munitorum Varnish Spray

hvad skal du bruge


Ryst bøtten med Agrellan Badland

Agrellan Badland er en tyk, mudderagtig masse, så  det er vigtigt at ryste bøtten grundigt så mudder og bindemiddel bliver blandet. Når massen tørrer bliver den hård og får en ru, sandet overflade. Da den allerede har en naturlig jordet farve, kan man bruge den direkte ud af bøtten, uden at gøre mere ved den.

agrellan badland


Smør Agrellan Badland på basen

Brug texture spreaderen til at flytte Agrellan Badland direkte fra bøtten og over på basen. 

Agrellan badland

Det er nemmest bare at flytte et par dynger over, og så sprede det ud bagefter. Brug den lille ende af redskabet, når du har brug for mere præcision, f.eks. når du skal helt tæt på fødderne på figuren.

påfør textur maling


Vær omhyggelig

Vær forsigtig med kun at få Agrellan Badland på overfladen af basen. Hvis du spilder på kanten, så brug tommelfingeren til hurtigst muligt at tørre det af ved at presse langs kanten. Undgå også så vidt muligt at få Agrellan på selve figuren. Det gør dog ikke noget at fødder bliver lidt beskidte.

forsigtig med tekstur maling

Lav lidt tekstur

Du behøves ikke smøre Agrellan Badland glat på. Faktisk foretrækker jeg selv, hvis det er lidt ujævnt. En slagmark er jo ikke pæn og glat. Brug texture spreaderen til at skubbe Agrellan rundt så der kommer lidt struktur.

fordel tekstur malingStil til tørring

Lad basen tørre natten over. Hvis du vil hurtigere videre kan du lade figuren stå under en lampe eller over en radiator. Men det tager adskillige timer uanset hvad. Du kan prikke med en nål eller tandstik for at teste om massen er helt hård. Du kan også se at at massen er krakeleret en smule.

tørring af tekstur maling


Lim græs på basen

Når Agrellan Badland er helt størknet skal vi have limet lidt græstotter på (eller “tufts” som de også kaldes). Udvælg de totter du skal bruge. Du kan starte med bare at sætte dem på basen uden lim, så du kan få en ide om hvordan det kommer til at se ud.

græs til minifigur

Klem en lille smule lim ud på et stykke papir. Brug pincetten til at samle en græstot op, og dyp bunden i limen. Der skal kun en lille smule lim på.

påfør base teræn

Placer derefter græstotten på basen, og mas den en smule ned, så den sidder godt. Gentag indtil du synes der er nok græs på basen. Lad figuren stå nogle timer indtil limen er helt tør. Brug evt. pincetten til at rykke enkelte græsstrå ud, som du synes sidder forkert.

gør basen færdig


Laker figuren?

Det absolut sidste trin, er at lakere hele figuren. Dels beskytter det malingen mod slitage fra at blive håndteret, men det hjælper også med at forsegle dine decals. Vi anbefaler at bruge en lak på spraydåse. Se denne vejledning for hvordan du gør. Trinene er præcis de samme som til at grundmale, bare med en lak i stedet for maling.


100% Færdig!

Tillykke! Hvis du har fulgt vores guides, har du nu en komplet færdig figur i hånden! 

færdig base

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 

TILBAGE TIL TOPPEN