Gratis returret i 30 dage

42 kr,- fragt, fri over 599 kr,- til pakkeshop

Levering 1 - 2 hverdage

Hobby guide: Mal irring-effekt

Hobby guide: Mal irring-effekt

Jan Jensen |

Næste blog                                  Forrige blog

irring effekt

I denne guide viser jeg hvordan du kan lave irring-effekter på de metalliske dele af dine malede figurer.

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:


Hvordan maler man en irring-effekt?

Jeg vil male en figur så den ligner en gammel irret bronzestatue. Metoderne kan dog sagtens bruges på mindre skala. Måske er en af dine krigere en gammel veteran, hvis udstyr har set bedre dage? Eller måske passer orcerne bare ikke så godt på deres våben? Uanset hvad, bringer det liv til dine figurer at tilføje specielle effekter her og der. 


Til denne guide skal du bruge:
Malet figur
Mellem pensel
Drybrush pensel
Citadel maling:

hvad skal du bruge


Hvordan virker irring i virkeligheden?

I den virkelige verden taler vi om korrosion, hvor metaller går i forbindelse med ilt og vand. Korrosion af jern kalder vi rust og korrosion af kobber, bronze og messing kalder vi for irring. Netop dét at vand er nødvendig for at korrosionen finder sted er vigtigt når vi selv skal efterligne effekten. Hvis du bare påfører effekten tilfældigt kommer det til at se forkert ud. Tænk på hvordan vand lægger sig på f.eks. en statue der står udenfor i regnen. Dels vil vandet søge nedad pga. tyngdekraften. Men vandet vil også lægge sig i fordybninger og løbe langs formerne på statuen. 

Dæk figuren med Balthasar Gold

Start med at male hele din figur med Balthasar Gold. Jeg har grundet min figur sort, men da figuren bare skal dækkes til med Balthasar Gold, gør det ikke nogen stor forskel.

balthazar gold

 

Mal Nihilakh Oxide langs kanter

Nihilakh Oxide er en maling specielt udviklet til at male ir-effekter. Modsat de normale farver er den meget mat, hvilket forstærker effekten. Mal langs alle kanter og fordybninger med Nihilakh Oxide; alle de steder vand naturligt ville lægge sig. Du behøves ikke være særlig omhyggelig, da lidt ujævn påførsel bare får det til at se mere naturligt ud. Lad være med at prøve at male ting som leddene på en Space Marine individuelt, men bare mal hen over det hele med Nihilakh Oxide.

nihilak oxide


Helt generelt, hvis en ting har mange små detaljer, som f.eks. riflen, så bare mal hen over det hele.

nihilak oxide

 


Mere Nihilakh!

Mal små tynde striber her og der, hvor du forestiller dig vand ville løbe ned. Start fra toppen af en kant og mal nedad.

mere maling

 

Endnu mere Nihilakh!!!

Hvis du synes der er nogle store flader der ser for nye og skinnende ud, så mal et meget tyndt lag Nihilakh Oxide på, for at tone dem lidt ned.

altid mere maling

 

Drybrush med Brass Scorpion

Giv hele figuren en let omgang drybrushing med Brass Scorpion. Du skal ikke drybrushe mere end at du lige netop fanger de mest fremhævede dele. Hvis du drybrusher for kraftigt ender du med at dække det meste af det Nihalak Oxide du lige har malet på. En drybrush med Brass Scorpion gør to ting: Først og fremmest hjælper det til at bløde lidt op for overgangen af ir til metal. Derudover tilføjer det lidt highlights og giver et mere bronzeagtigt udseende til figuren.

brass scorpion


Færdig!

Og sådan laver du ir-effekter!

færdig bronze figur

Eksperimenter selv med hvor du kan bruge disse effekter på dine figurer. Du kan f.eks. prøve at bruge meget mere Nihilakh Oxide, hvis du vil have et endnu mere korroderet udseende.

andre eksempler


Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog