• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Mal rust-effekt

af Jan Jensen udgivet March 17, 2020

Næste blog                                  Forrige blog

hvordan maler man rust


I denne guide viser jeg hvordan du kan skabe en realistisk rust-effekt på dine malede figurer.
Hvis du ikke allerede har læst guiden om at lave irring-effekter, anbefaler jeg at du læser den igennem inden du følger denne guide (Læs her)

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:


Hvordan maler man rust? 

Jeg vil endnu engang male en figur så den ligner en gammel statue, men denne gang skal den være lavet af jern og se rigtig godt slidt og rusten ud. Denne teknik kan både bruges på i større og mindre skala, f.eks. på køretøjer og andre krigsmaskiner eller mindre håndholdte våben som sværd og økser.

Til denne guide skal du bruge:
Malet figur
Mellem Pensel
Stor Pensel
Citadel Maling:

hvad skal du brugeDæk figuren med Iron Hands Steel

Start med at male hele figuren med Iron Hands Steel. Jeg havde grundet figuren sort, men da jeg alligevel dækker med et solidt lag Iron Hands Steel, gør det ikke nogen stor forskel.

iron hands steel

 

Giv hele figuren Agrax Earthshade

Dæk hele figuren med en solid omgang Agrax Earthshade. Brug den store pensel og lad den suge så meget maling op som den kan. Figuren skal bogstaveligt talt plaskes til i Agrax Earthshade! Start oppefra og mal dig ned, da malingen også flyder nedad af sig selv. Formålet med dette er at bevare det metalliske look, men stadig tone det en smule ned.

agrax earthshade

 

Sug overskydende maling op

Jeg ved godt jeg sagde at figuren skulle plaskes til, men det kan dog blive for meget af det gode. Hvis der er maling der lægger sig i en tyk pøl, typsik nær bunden af figuren, hvor malingen er løbet ned oppefra, så brug en tør pensel til at suge noget af malingen op igen.

aggrax earths shade

 

Lav tekstur med Typhus Corrosion

Typhus Corrosion er en ret special maling, da den indeholder både farve og noget grums, der gør at den danner en meget ru overflade. Perfekt til vores rust-effekt! Mal Typhus Corrosion langs alle linjer og i alle fordybninger. Det gør ikke noget at det bliver en smule sjusket.

typhus corrosion

 

Endnu mere Typhus Corrosion!

Nogle af de større flader kan komme til at se lidt tomme og kedelige ud, så vi laver lige lidt ekstra tekstur ved at tappe penslen forsigtigt lidt rundt omkring. Prøv at få det til at se tilfældigt ud.

typhus corrosion

 

Rustfarve med Mournfang Brown

Nu hvor vi har en rigtig rust-tekstur, skal vi også have en god rustfarve på. Start med at blande lidt Mournfang Brown op med en vand. Forholdet skal være cirka 2 dele Mournfang til 1 del vand. Brug den fortyndede maling til at male op langs alle kanter og fordybninger - Ligesom vi lige gjorde med Typhus Cossosion. Og ligesom før, skal du også tappe lidt tilfældige pletter på. Prøv dog hovedsageligt at ramme pletterne med Typhus Corrosion.

mournfang brown

 

Farvevariation med Ryza Rust

Rustent metal har en tendens til ikke altid at få en ensartet overflade. Derfor vil vi lave lidt farvevariation med Ryza Rust. Vi gentager sådant set metoden een gang til, ved at følge alle linjer og fordybninger, men denne gang skal der en smule mindre farve på. Vi skal jo ikke dække det brune rust fuldstændigt.

ryza rust

nice!

Drybrush med Iron Hands Steel

Det sidste vi mangler er at give hele figuren en let drybrush med Iron Hands Steel. Du skal ikke drybrushe mere end at du lige netop fanger de mest fremhævede dele. Hvis du drybrusher for kraftigt ender du med at dække det meste af de rustfarver du lige har malet på. En drybrush med Iron Hands Steel gør to ting: Det hjælper til at bløde lidt op for overgangen af rust til metal. Derudover tilføjer det lidt highlights og giver et mere metallisk udseende til figuren.

iron hands steel

 

Og færdig!

Viola! Sådan kan man lave en fed rust-effekt!

færdig malet rust

Jeg opfordrer til at du selv eksperimenterer med denne teknik. Forskellige mængder af Typhus Corrosion eller forholdet af brun og orange kan gøre en kæmpe forskel i det endelige udseende.

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN