• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Mal marmor på minifigurer

af Jan Jensen udgivet March 24, 2020

Næste blog                                  Forrige blog

hvordan maler man marmor

I denne guide viser jeg hvordan du kan skabe en realistisk marmor-effekt på dine malede figurer (eller i virkeligheden på hvad som helst). Guiden kræver at du har god kontrol over dine pensler, hvis du skal opnå det helt rigtige resultat. Det skal dog ikke stoppe nybegyndere fra at prøve denne teknik af, da den bedste måde at lære teknikker, er ved bare at springe ud i det!

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:


Hvordan maler man marmor?

Jeg demonstrerer denne male-teknik på en flad base, men metoden kan bruges på hvad som helst, uanset om du vil male en statue, et altar eller måske endda våben eller rustninger. Når jeg i guiden nævner "basen" så mener jeg "det du vil male som marmor".

Til denne guide skal du bruge:
Grundmalet figur, base eller hvad nu du vil male marmor på.
Mellem pensel
Lille pensel
Drybrush pensel
Citadel maling:

hvad skal du bruge


Dæk basen med Ushabti Bone

Start med at male basen med Ushabti Bone. Det er bedre at give to tynde lag end eet tykt lag. Bland eventuelt en anelse vand i malingen for at få den til at lægge sig mere glat. Du kan gøre dette ved at dyppe spidsen af penslen i vand inden du dypper den i malingen.

ushabti bone

 

Mal årer med Mournfang Brown

Brug den lille pensel til at male tynde årer på basen. Vælg en generelt retning årerne skal løbe i. Hvis de løber på kryds og tværs af hinanden kommer det til at se rodet ud. Undgå også at lave lige linjer; forsøg i stedet at få årerne til at kruse og ændre retning en gang i mellem. Lad årerne dele sig en gang imellem.

mournfang brown

 

Lav mørke samlinger

Jeg ved godt at dannelsen af marmor er helt ufattelig spændende, men i må lige nøjes med den korte udgave. Marmor dannes ved at bjergarter som limsten og dolomit omkrystalliseres. De karakteristiske striber opstår på grund af urenheder i bjergarten.
Vi vil i dette trin forsøge at efterligne et depot af urenheder, der danner en mørk plamage. Tynd lidt Mournfang Brown op med vand i forholdet 1:1. Et godt sted at gøre dette, er hvor to linjer mødes. Sæt penslen lidt væk fra samlingen, og bevæg den så hen imod samme samling. Det gør at du skubber mest maling ned i samlingen, så den bliver mest mørk netop der, men toner ud.

samlinger i marmor

Hvis du er hurtig, kan du tilføje en lille dråbe vand, dér hvor du startede med at male plamagen, og gnubbe penslen rundt. Det bløder overgangen endnu mere op.

fortynd maling

 

Enkelte årer med Agrax Earthshade

Lav nogle enkelte striber med Agrax Earthshade. Disse striber må gerne gå igennem de årer du allerede har malet med Mournfang Brown. Dette er for at skabe ekstra variation i årerne.

agrax earthshade

Og vupti, så ser din base sådan ud:

næsten færdig

 

Drybrush med Ushabti Bone

Giv hele basen en meget tynd drybrush med Ushabti Bone. Du skal sørge for at tørre næsten alt malingen af på palletten inden du drybrusher. Det er vigtigt at man ender med stadig at kunne se de årer du allerede har malet. Drybrush frem og tilbage i alle retninger, så hele basen bliver ensartet dækket.  Nu har den fået et støvet og slidt look.

ushabti bone

 

Mal årerne op igen

Mal enkelte udvalgte årer op igen med Mournfang Brown. Du skal dog forsøge ikke at ramme nøjagtig de samme linjer igen. Lav lidt variation i forhold til hvad du malede første gang. Du skal også male nogle af de mørke plamager op igen. Du kan endda tilføje helt nye årer, hvis du synes. 

mournfang brown

 
Nu er du færdig med at male selve marmor-effekten. Men vi mangler lige det sidste spark.

Masser af skinnende lak!

Jeg vil gerne have et rigtig skinnende look på mit marmor. Derfor giver jeg det et meget tykt lag lak med Ardcoat. Helt seriøst! Bare så tykt som det overhovedet kan! Og når det er størknet, giver du det et massivt lag mere! Måske endda et tredje lag hvis du er tålmodig?
Du må for alt i verdenen ikke male det tyndt på, da du derved meget nemt kommer til at lave striber, der fuldstændig ødelægger effekten.

Et lille trick er at blande en smule Lahmian Medium i lakken, for at få den til at lægge sig mere pænt langs kanten af basen.

gloss varnish

 

Færdig, MEN...!

Nu er basen sådant set fuldstændig færdig. Men hvis du plejer at give dine figurer lak med spray, når de er færdigmalede, skal du være opmærksom på at en lakspray (som typisk er mat lak), vil fjerne noget af glansen fra den skinnende lak. På grund af det tykke lag lak, giver det i sig selv en meget speciel effekt, som også ser virkelig fed ud. Men hvis du gerne vil have helt skinnende marmor, skal du vente med at give skinnende lak, til efter du har givet den færdigmalede figur lakspray.

færdig produktDu kan også selv prøve dig frem med at lave andre farvevariationer. Hvad med sort marmor med hvide striber? Eller hvad med at prøve at lave grøn jade? Metoden er den samme, du skal bare skifte farverne ud.

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN
x