• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Essen Spiel 2019 - Del 2

af Helene Kirsten Wöldike udgivet October 29, 2019

Næste blog                                  Forrige blog

 

Spilforsyningen til Essen Spiel 2019

Vi er nu tilbage på kontoret efter en fed tur til Essen. Jeg har forsøgt at samle indtryk og tanker om messen og vores oplevelser med forskellige nye spil. Dem vil jeg gerne dele med jer her på bloggen.

Spiel Essen


Hvad er Essen Spiel? 

Essen Spiel er verdens største brætspilmesse med 190.000 besøgende i 2018 fordelt over fire dage. Messecenteret i Essen består af en masse kæmpestore haller, og spilmessen bruger seks af dem. På billedet over for ser du Hal 1 til venstre og oversigtskortet over hele messen til højre. Sagt på godt nordjysk: der er okay mange mennesker! Herunder ser du ned af en af "gaderne" i Hal 3.

Spiel Essen


Vores oplevelser med messen i år

Vi havde hver en lille liste med spil, vi gerne ville kigge på. Vi havde en plan om at prøve nogle af spillene inden køb, så det gjorde vi dag to. Det viste sig så bare, at flere af de mest populære spil på vores lister var udsolgt allerede dag to. Så vi kom ikke hjem med en helt så stor bunke spil, som vi plejer. Næste år har vi besluttet os for at gå benhårdt efter dem på dag et. 
 

Gametesting

Vi har prøvet en del forskellige spil. Nogle har vi allerede i butikken, og andre får vi hjem lige så snart, de udkommer.

Sanctum

UDSOLGT
Spillere: 2-4
Tid: 60-120 min.
Alder: 12+

Sanctum

Sanctum er et spil, som til forveksling ligner Diablo PC-spillene. De har virkelig gjort det godt med at fange følelsen af at gå igennem en dyster verden og støde på vilde monstre, som dropper lækkert loot. Når spillet starter, vælger du en karakter. Dennis havde specielt fundet en plads til mig ved den karakter, han tænkte, jeg ville synes bedst om. Der må man sige, han ramte plet! Jeg er helt pjattet med store, brutale barbar/warrior-typer. 

Sanctum

Som spillet skrider frem, kan du "unlocke" din karakters evner og tage det udstyr på, du looter fra monstrene. Og så er det ellers bare at komme ud på eventyr og smadre nogle monstre. Selvom I rejser sammen ud og kæmper, så gælder jungleloven stadig: hver spiller kæmper for sin egen hæder og ære.

Sanctum

Vi var to, som mistede livet i bossfighten, mens Allan vandt, da han var den spiller med mest HP (liv) tilbage, da spillet sluttede. Som en lille hævn dokumentation har jeg valgt at medtage dette flotte sejrsfoto.  

Sanctum og Allan


Chakra

Spillere: 2-4
Tid: 30 min.
Alder: 8+

Chakra

Chakra er et lille, flot spil med strategiske elementer. Det gælder om at være mest zen og få energien til flyde frit gennem dine Chakraer. Helt praktisk fortalt tager du de farvede ædelsten fra den lille plade i midten og placerer dem ude på dit bræt. De kommer ind fra oven, og du skal så få dem til at ende i den rigtige boble. Du kan bruge din tur på en af tre ting: tage ædelsten, flytte ædelsten eller meditere (hvor du får dine sorte inspirations-tokens igen). Jeg synes, at det var et sjovt, lille spil, meget smukt udført, og jeg spiller det gerne igen. Vi havde en helt anden type samtale under dette spil, end vi plejer. Det var generelt meget zen og en hyggelig måde at bruge 30 min. på. På grund af kassens begrænsede størrelse kunne jeg også godt se mig selv tage dette spil med på en roadtrip. 


Sorcerer

Spillere: 2-4
Tid: 60 min.
Alder: 14+

Sorcerer

Sorcerer var et af de første spil. vi prøvede på messen. Vi havde på det tidspunkt gået rundt i 6-7 timer og kigget spil, så vi var ude i at vælge det første og det bedste spil-testing-bord, vi så. Vi havde dog lige fået Sorcerer hjem i butikken, så vi havde en idé om, at det var godt. Jeg blev simpelthen så positivt overrasket over, hvor fedt et spil det er, at jeg i lang tid overvejede at købe alle de udvidelser, der var i standen. 

Sorcerer

Vi spillede to personer og så med Dennis på reglerne. Jeg synes, det var et fedt spil. Det minder mig lidt om Magic the Gathering og Hearthstone, men med mange andre elementer i spil. Spillet er meget overskueligt med de veludførte spilleplader og tilpas strategisk krævende til, at det både er en udfordring samtidig med, at det var let at sætte sig ind i. Jeg endte med ikke at købe det hele nede på messen, men spillet står klart på min ønskeliste til jul.

Sorcerer


Foothills

Spillere: 2
Tid: 30-45 min
Alder: 10+

Vi har joket lidt med, at det mest brugte tema i spil er tog. Det er også rigtigt, men derfor kan spillene stadig variere meget i kvalitet. Foothills var dog i den gode ende af kvalitetsskalaen. Jeg leder ofte efter gode spil til to personer, da min mand og jeg har lidt ekstra tid om aftenen, efter sønnen er lagt i seng. Dette spil kommer helt sikkert med på min ønskeliste for gode spil til to. Der er masser af strategiske overvejelser, og man kan se, at skaberne har haft fokus på detaljerne. Et helt igennem solidt spil, som jeg gerne vil prøve igen. 

Foothills

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN