Gratis returret i 30 dage

42 kr,- fragt, fri over 599 kr,- til pakkeshop

Levering 1 - 2 hverdage

Hobby guide: Mal magiske Våben

Hobby guide: Mal magiske Våben

Jan Jensen |

Næste blog                                  Forrige blog

Mal magiske våben


Hvordan kan man se på en kriger, at han virkelig er en af de seje drenge? Jo, han har selvfølgelig et kæmpestort tryllesværd! Men bare rolig... Du behøves ikke spørge Damen i Søen om hvordan du skaffer dig dit eget Excalibur. Jeg viser dig nemlig hvordan du selv kan male ethvert almindeligt våben om til et magisk våben!

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:

 

Hvordan maler man magiske våben?

Når jeg maler magiske våben på en figur, er det altid noget af det sidste jeg gør. Jeg maler hele figuren, og så kommer de forskellige "special effects" på til sidst. Til denne guide har jeg malet en Stormcast Eternal fra Warhammer Quest. Jeg har med vilje holdt både figuren og basen ret mørke i farverne. Det er for at fremhæve effekten fra det lysende sværd. Du kan selvfølgelig følge denne guide, uanset hvilken figur du vil male til at have et magisk våben (eller power weapon, hvis du spiller Warhammer 40k).

Til denne guide skal du bruge:
Malet figur, der fortjener et magisk våben
Lille pensel
Citadel maling: Ahriman Blue (Layer)
Vallejo game color: Dead White

Tip: Bemærk at jeg bruger både Citadel og Vallejo maling. De forskellige mærker kan sagtens bruges sammen.

Hvad skal du bruge

 

Mal hele sværdet Ahriman Blue

Ja, der er ikke mere i det. Hele sværdet skal ganske enkelt males Ahriman Blue. Husk, det er altid bedre at give to tynde lag end ét tykt. Det er en god ide lige at dyppe penslen i vand, og så lade den køre let hen over et stykke køkkenrulle. Så er hårene fugtige, uden at være plaskvåde. Dyp derefter i malingen, og du får den helt perfekte konsistens til at male med.

Ahriman blue

 

Dead White og Ahriman Blue

De næste trin i guiden går ud på at male adskillige lysere og lysere lag oven på det blå sværd, så det ender med at sværdet ser helt lysende ud. Bland Dead White og Ahriman Blue på en palette. Pas på ikke at få farven alt for lys, da den stadig skal passe med den rene Ahriman Blue. Mal alle de individuelle former på våbenet med den blandede farve. Undgå så vidt muligt at male helt ud til kanterne.

bland maling

 

Endnu mere Dead White

Bland endnu mere Dead White i den blanding du allerede har lavet. Put eventuelt også en dråbe vand i hvis den er tæt på at tørre ud. Mal derefter alle formerne på sværdet op med denne nye endnu lysere farve.

lysere maling

Det skal dog lige nævnes at selv om jeg i denne guide kun laver to blandinger af Ahriman Blue og Dead White, så kan du få en endnu mere glidende overgang, hvis du gentager dette trin flere gange, men med gradvis mere og mere hvid i blandingen.

Og nu! Ren Dead White!

Sidste trin i den magiske farveskala, er at male med ren hvid, for virkelig at få sværdet til at se magisk lysende ud. Gør ligesom før, og mal den rene hvid på alle formerne på sværdet.

dead white

 

Mal kanterne op igen

Nu, hvor vi har malet en magisk lys, skal vi lige have strammet kanterne lidt op igen. Brug ren Ahriman Blue, og mal langs æggen på sværdet. Den bedste metode til dette er at lægge hårene på penslen fladt ned langs kanten.

Ahriman blue

 

Magisk glød!

Selve sværdet er nu færdigt, men for virkelig at fremhæve effekten, vil vi male så det ser ud som om det blå lys faktisk skinner på figuren. Denne teknik kaldes "Object Source Light", eller bare OSL. Tynd lidt Ahriman Blue op med en anelse vand, og mal på de dele af figuren der er nærmest sværdet. Bland eventuelt en lille smule hvid med Ahriman Blue, og mal en lille highlight på udvalgte kanter.

object source lighting

 

Og... Færdig!

færdigmalet figur

Nu har din figur endelig fået et våben der er værdigt til at bekæmpe selv de værste drager og dæmoner!
Du kan selv eksperimentere med at bruge andre farver. Prøv f.eks. med en ren blå eller hvad med pink? 

andre eksempler

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog