• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Mal vejrbidt læderkappe

af Jan Jensen udgivet March 31, 2020

Næste blog                                  Forrige blog

Mal vejrbidt lædder


I denne guide viser jeg hvordan du får en funklende ny læderkappe til at se gammel og vejrbidt ud. Teknikken kan selvfølgelig også bruges på alt muligt andet end lige kapper (og når det kommer til stykket, er det så i virkeligheden en poncho?).

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:
 

Hvordan maler man vejrbidt læder?

Udgangspunktet til denne guide, er at du allerede har malet en figur der indeholder en læderkappe, jakke eller sågar bælter og støvler, som du gerne vil tilføje et mere slidt udseende. Guiden består faktisk af to dele. Den første del viser hvordan du laver små ridser, mens den anden viser hvordan du får det til at se støvet/mudret ud. I dette tilfælde kombinerer jeg de to teknikker, men du kan sagtens nøjes med bare den ene eller den anden, afhængigt af hvordan du gerne vil have din figur til at se ud.

Til denne guide skal du bruge:
Malet figur som f.eks. den sejeste figur der findes, nemlig Kelermorph'en
Detalje pensel
Lille drybrush pensel
Citadel maling:

Hvad skal du bruge


Mal ridser med Ushabti Bone

Brug din detalje pensel til at lave en hel masse små tynde streger på læderkappen med Ushabti Bone. Gør dit bedste for at få dem til at se tilfældige ud. Varier afstanden, størrelsen og retningen. Husk både for- og bagsiden.

ushabti bone

 

Lige lidt teori

Om lidt skal vi male mørke skygger på de lyse ridser vi lige har malet. Men det er vigtigt at sørge for at skyggerne sidder rigtigt. Grundlæggende forestiller vi os at solen er en lyskilde, der lyser på figuren oppefra. Dér hvor der er en ridse, vil der komme en mørk skygge, da lyset ikke vil nå helt ind i fordybningen. Omvendt vil den nederste kant af fordybningen fange lyset og skabe en highlight.
Eller sagt mere enkelt: skyggerne skal altid være øverst, og highlights skal altid være nederst.

male teori

 

Mal skygger med Rhinox Hide

Igen bruger vi den lille detaljepensel, og maler en tynd mørk streg med Rhinox Hide, langs alle de lyse ridser vi allerede har malet. Og husk at de mørke streger skal ligge over de lyse streger. Nogle af ridserne har måske en retning, der gør det svært at vurdere hvad der er øverst. Altid øverst, hvis det er muligt, og ellers så prioriter venstre frem for højre.

Rhinox hide


Drybrush Tallarn Sand

Brug den lille drybrush til at drybushe Tallarn Sand på kanten af kappen. I første omgang, så forsøg kun at drybrushe de nederste 2-3 milimeter. Jeg synes det fungerede bedst ved at sætte penslen på et lille stykke inde på kappen, og så drybrushe mod kanten.
Løft penslen - sæt et stykke ind på kappen - drybrush mod kanten - gentag.

tallarn sand


Mere Tallarn Sand!

Når der begynder at være et godt lag Tallarn sand på de yderste 2-3 milimeter, skal du fortsætte med at drybrushe på samme måde, men nu starter du 7-8 milimeter inde i stedet. På den måde kommer der en glidende overgang, hvor kappen er mest støvet nær kanten, som er mest udsat for vind og vejr, men kun en smule støvet længere oppe.

mere tallarn sand

Og nu er du faktisk færdig! Den opmærksomme læser vil bemærke at jeg også lige gav hans støvler og bukser lidt drybrush med Tallarn Sand. Det stod slet ikke i guiden, så det må du selv finde ud af hvordan man gør! Ha!

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN