• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Sådan bruger du Green Stuff

af Jan Jensen udgivet May 05, 2020

Næste blog                                  Forrige blog

hvordan modellere man green stuff


Green Stuff er en slags modellervoks, der bliver helt hårdt når det tørrer. Det anvendes inden for figur-hobbyen til mange forskellige ting. Man kan fylde huller ud, hvor delene ikke passer 100% sammen, man kan tilføje ekstra detaljer eller endda lave nye figurer helt fra bunden! I denne guide viser jeg hvordan vi kan bruge Green Stuff til at lave en detaljeret og spændende base til en Reaper figur.

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:

 

Hvordan bruger man Green Stuff?

Reaper figurer kommer som regel med en base der er støbt ind som en del af figuren. Men jeg kan godt lide at have mine figurer på runde baser, så jeg har limet min svampemand på en Warhammer base med superlim. I denne guide vil jeg forsøge at få hele basen til at se ensartet ud, ved hjælp af Green Stuff.
 

Til denne guide skal du bruge:
Figur der er limet på en base
Green Stuff
Modelleringsredskaber
Rent vand (og ja, til trods for min beskidte kop, er vandet faktisk rent!)

hvad skal du bruge

 

Så hvordan virker Green Stuff?

Green Stuff er en slags modellervoks. Indtil det skal anvendes består det af to adskilte dele. En gul og en blå. Når de blandes sammen får det den karakteristiske grønne farve og en kemisk reaktion går i gang, der får det til at hærde efter nogle timer (helt uden varme eller UV-lys). Indtil da, kan det formes og modelleres.


Riv et stykke Green Stuff af

Start med at rive et stykke af, svarende til den mængde du skal bruge. Det er bedre at tage lidt for lidt, end lidt for meget. Du kan altid tage mere, men når først du blander de to dele, kan det ikke gøres om.

green stuff


Langt de fleste gange skal du bare rive lige over, så du får lige mange cm af det blå og gule. Men hvis du ændrer på blandingsforholdet ændrer du også på Green Stuffets egenskaber:

Hvis du bruger mere blå og mindre gul, får du en mere mørkegrøn blanding. Denne blanding er lidt mindre klistret og hærder hurtigere. Det hærder også hårdere og er mindre fleksibelt end hvis du havde brugt mere gul i blandingen. Dog kan man ikke bearbejde Green Stuffet helt så lang tid.

Omvendt vil en blanding med mere gul end blå resultere i en mere klistret blanding, som du kan bearbejde i noget længere tid. Slutresultatet er også mere fleksibelt.

 

Ælt de to dele sammen

Ælt den gule og blå masse sammen indtil det har en ensartet grøn farve. En god metode er at rive blandingen fra hinanden, sætte dem sammen og rive dem fra hinanden igen og igen. Det er en god ide at have let fugtige hænder, så det ikke klistrer sig fast i fingrene. Men ikke våde, for så kommer der vand i dit Green Stuff og det bliver sværer at få blandet ordenligt. 

ælt dit green stuff


Sæt et stykke på basen

Riv et stykke af dit Green Stuff der passer i størrelse til det område på basen der skal dækkes. Form det til med fingrene, så det har nogenlunde den rigtige form. Placer det på basen og klem lidt på det, så det sidder fast. Husk fugtige fingre.

green stuff pølse

 

Form til med modelleringsredskabet

Det er vigtigt at dine redskaber altid er fugtige, ellers risikerer du at Green Stuffet klistrer fast, og du kommer måske til at ødelægge det du lige har modelleret.

redskaber til green stuff

Derefter trykker du på Green Stuffet med redskabet indtil det har den rigtige form. Brug mange små tryk med redskabet. Det giver et mere naturligt underlag, der passer godt til teksturen på den hvide base. Pres ind mod figurens base, så base og Green Stuff kommer til at gå i et med hinanden. Forsøg at få Green Stuffet til at skråne ned mod kanten på den sorte base, så der ikke kommer for høj en kant.

form dit green stuff


Lav kanten fin

Hvis du er kommet til at modellere Green Stuff ud over kanten på den sorte base, så brug modelleringsredskabet til at skubbe det på plads. Skrab nedefra og op. Husk at redskabet skal være vådt (Det kan ikke siges nok!)

pas på kanten


Modeller sten

Jeg vil gerne have at der er nogle sten rundt omkring på basen. Man kunne sætte nogle små stykker Green Stuff på, og forme dem til, men det er faktisk endnu nemmere at modellere dem direkte i det Green Stuff der allerede sidder på basen. Klem ned i Green Stuffet, ved siden af dér hvor du vil forme en sten. Klem hele vejen rundt om den kommende sten og vupti! Modeller lige så mange sten som du har lyst til.

form sten af green stuff


Lav nogle svampe

Der er godt nok ikke rigtigt nogle paddehatte på basen af den originale figur, men jeg vil alligevel lave nogle på min base. Rul en lille bitte kugle i hænderne og bare sæt den direkte på basen med fingerspidsen. Giv den et ganske let klem, så den klistrer sig fast til underlaget. Grunden til at jeg bruger fingeren, og ikke redskabet, er at redskabet meget let kommer til at lave et fladt aftryk. Fingeren er mere blød og bevarer bedrer kugleformen. Lav så mange svampe du har lyst til. Det ser godt ud at sætte nogle af dem sammen i små klynger. Glem alt om at lave stilke på svampene. Når først de bliver malet er simple kugler fine nok.

form svampe


Lad det hele tørre

Efter 3-4 timer er basen så tør at du godt kan håndtere den, men den er først 100% hærdet efter 20-24 timer. Så efter et døgn er figuren klar til at blive grundmalet! Du kan uden problemer grundmale hen over Green Stuff.

lad green stuff tørre

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN