• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Glatte fliser med Green Stuff

af Jan Jensen udgivet May 12, 2020

Næste blog                                  Forrige blog

Hvordan laver man green stuff fliser

Hvis du har fulgt med i de tidligere guides, har du måske lagt mærke til at jeg er glad for selv at modellere baser ud af Green Stuff. Især mine 40k Inquisition figurer har alle fået en base med glatte marmorfliser. Jeg har allerede vist hvordan man maler dem. Nu er det på tide at vise hvordan man selv kan lave disse baser.

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:

 

Hvordan laver man fliser?

Metoden er rimelig enkel, men kræver dog lidt øjemål og fingerfærdighed, så bare prøv igen, hvis dit første forsøg ikke bliver helt vellykket. Hvis du ikke allerede har læst den tidligere artikel om Green Stuff, anbefaler jeg at du læser den igennem inden du følger denne guide.

Til denne guide skal du bruge:
Rund plastikbase
Green Stuff
Rent vand
Hobbykniv
Rent plastikunderlag

Hvad skal du bruge

 

Ælt noget Green Stuff

Riv en smule Green Stuff af, og ælt det med fingrene indtil det har fået en ensartet grøn farve. Det er en god ide at fugte dine fingre let, så Green Stuffet ikke klistrer alt for meget.

Ælt green stuff

 

Test mængden af Green Stuff

Rul dit Green Stuff til en kugle. Mas derefter kuglen flad indtil størrelsen passer nogenlunde med overfladen på basen. Hvis du synes laget af Green Stuff er for tykt, så rive en smule af og prøv igen. Tilsvarende, hvis du har svært ved overhovedet at få dækket basen, så put lidt mere Green Stuff i og test forfra.

Hvor meget green stuff

 

Sæt Green Stuff på Basen

Når du har fundet den rigtige mængde Green Stuff, ruller du det til en kugle igen, og placerer den midt på basen. Klem den blidt, så den sidder fast af sig selv.

Green stuff

 

Mas kuglen flad!

Put lidt vand på en glat overflade. Jeg bruger et plastik skrivebordsunderlag, men et skærebræt eller gammelt skrivebord kan også bruges. Bare det er rent, glat og godt må blive lidt nasset.

Derefter vender du basen på hovedet og maser Green Stuff-kuglen flad imod bordet. Vandet forhindrer at det klistrer fast.

Form green stuff

 

Bevæg basen i cirkler

Lad basen glide hen over bordets overflade i små cirkler. Dette hjælper med at gøre overfladen mere glat. Hvis du kan se at Green Stuffet ikke har fordelt sig helt ensartet, så kan du også flytte lidt rundt på det ved at slide basen i en bestemt retning.

mas green stuff

 

Ret kanterne til

Hvis du kom til at mase for hårdt, så Green Stuffet nu rager ud over kanten på basen, så vend basen på højkant og rul den rundt på bordet, så det overskydende Green Stuff bliver skubbet på plads igen. Vend basen på hovedet i lidt vand igen, men denne gang kun klem ganske blidt. Overfladen skal kun lige jævnes en smule.

Form green stuff

 

Dyp Hobbykniven i vand

Skub bladet på hobbykniven 8-10 cm ud og dyp det i vandet.

vand din kniv

 

Lav en fordybning

Hold hobbykniven med to hænder. En hånd på håndtaget, og den anden forsigtigt for enden af bladet. På den måde får du mere præcis kontrol, så du kan sætte bladet præcis der hvor du vil. Klem den skarpe del af bladet ned i Green Stuff basen.

skær i green stuff

 

Lav endnu en fordybning (hvis du synes)

Gentag forrige trin een gang mere, men denne gang laver du fordybningen vinkelret på den forrige. Hold hovedet direkte ind over basen, så du ser lige ned. Så kan du bedre se om vinklen er rigtig. Det gør ikke noget at det ikke bliver 100% perfekt. Når der kommer en figur på og det hele bliver malet, er der ingen der tænker over at fliserne er 3 grader skæve.

skær lidt mere

Hvis du laver flere flisebaser, kan du variere dem, ved at lave en enkelt, to eller helt undlade at lave riller.

 

Lad basen tørre

Lad basen tørre til dagen efter, og den er klar til at blive malet! Tjek denne guide, for at se hvordan du maler marmor.

færdig green stuff base

Denne guide kan også bruges til mange andre ting end lige netop fliser. Den giver god mening, til alle modellerede baser, hvor du som udgangspunkt gerne vil starte med et fladt lag Green Stuff.

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN
x