• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Sådan laver du baser med sand

af Jan Jensen udgivet May 19, 2020
Næste blog                                  Forrige blog
Hvordan laver man baser med sand


I dag tager vi en af de helt store klassikere, hvad angår at dekorere baserne på dine figurer. Vi skal nemlig bruge sand til at lave lave en enkel, men flot base. Det er nemt, billigt og hurtigt. Hvad mere kan du forlange?

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:

 

Hvordan laver man baser med sand?

Sand er et billigt materiale, der kan findes næsten over alt, lige fra hobbybutikker, byggemarkeder og i naturen. Den dyreste løsning er hobbysand, men til gengæld er det fri for urenheder og er mere ensartet. Du kan sagtens bruge en håndfuld sand fra stranden, men så vil jeg anbefale at vaske og si det først.

Til denne guide skal du bruge:
Figur der er limet på en base, f.eks en Cadian trooper
Hvid lim
Sand
Tandstikker eller gammel pensel
Køkkenrulle

hvad skal du bruge

 

Klem lim ud

Hvis du er modig og bruger en lim med en god spids, kan du klemme lim direkte på basen. Jeg synes dog personligt, at jeg har bedre kontrol, hvis jeg lige klemmer en klat ud på et stykke køkkenrulle. 

klem din lim

 

Brug en tandstik til at flytte lim over på basen

Brug en tandstik. Eller en gammel pensel. Eller næsten hvad som helst... Flyt lim over på basen, og begynd at glatte det ud med tandstikken. Du skal sprede limen ud ved at slæbe tandstikken, lidt lige som du ville sprede smør ud på brød med en kniv.

påfør lim

Fortsæt med at flytte lim over på basen, og spred det ud. Men vent med at putte lim helt tæt på figuren...

fordel din lim


Skub lim tæt på figuren

I stedet for at "smøre" limen ud, er den bedste måde at få lim helt tæt på figuren, at støde tandstikken igennem limen og ind mod figuren. På den måde undgår du at der ved et uheld kommer lim op ad selve figuren.

lim tæt på foden

 

Ekstra lim langs kanten

Hvid lim har en tendens til at trække sig sammen når det begynder at tørre. Hvis du ser at limen har trukket sig tilbage langs kanten på basen, så bare brug tandstikken til at skubbe lidt lim tilbage. Du skal nærmest lave en pizzaskorpe af lim.

pas på kanten

 

Dyp figuren i sand

Stil figuren oven på sandet i din sandbøtte. Hold fast på figuren og pres den blidt nedad, mens du ryster bøtten frem og tilbage. På den måde får du dækket basen med sand, uden at du skal til manuelt at drysse med sand, og du kommer heller ikke til at skrabe limen ved et uheld.

dyb figur i sand

 

Ryst løst sand af

Lad figuren stå i sandet 20-30 sekunder, og tag den derefter op igen. Vend figuren på siden og ryst løst sand af. Vend figuren helt på hovedet og tap med en negl på undersiden af basen, for at fjerne de allersidste løse sandkorn.

ikke for meget sand

 

Lav kanten pæn

Mens limen endnu er våd, kan du med fordel klemme forsigtigt langs basens kant med fingrene. Nogle enkelte sandkorn vil uundgåeligt rage lidt for langt ud over kanten, hvilket giver et lidt groft look. Hvis vi lige klemmer dem tilbage bag kanten, kommer der et mere rent skel mellem toppen og kanten på basen.

drys overskydende af

 

Lad basen tørre

Det eneste du mangler nu, er bare at lade det hele tørre. Efter et par timer er det tørt nok til at du kan grundmale figuren.

færdig sand base

Du kan holde det helt enkelt, og ikke gøre mere. Men inden du maler figuren kan du bruge hvid lim til at lime små detaljer på. Det kunne f.eks. være nogle enkelte småsten eller et kranie. Kun fantasien sætter grænser.

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN