• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Sådan maler du plasma

af Jan Jensen udgivet May 26, 2020

Næste blog                                  Forrige blog

Hvordan maler man plasma

Hvis du spiller Warhammer 40.000, vil du helt sikkert støde på plasmavåben før eller siden. Men hvordan får man malet plasmaspolerne, så de ser rigtig varme og lysende ud? 

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:

 

Hvordan maler man plasma?

I denne guide bruger jeg Ahriman Blue til at give plasmaspolerne en "elektrisk" blå. Men hvis du hellere vil have en anden farve plasma, som rød eller grøn, er det bare at bytte Ahriman Blue ud, med hvad end din foretrukne farve er. 

Til denne guide skal du bruge:
Malet figur med plasmavåben, f.eks. en Cadian trooper
Ahriman Blue (layer)
Lahmian Medium (Technical)
Hvid maling, f.eks Corax White eller Dead White
Lille pensel
Detalje pensel

Hvad skal man bruge

 

Mal plasmaspolerne hvide

Brug din lille pensel og din foretrukne hvide modelmaling, til at male plasmaspolerne hvide. Vær omhyggelig med ikke at male udenfor. Den nemmeste måde at male på, er at male langs rillerne. Husk, det er altid bedre at give to tynde lag maling, end et tykt.

hvid er først

 

Bland Lahmian Medium og Ahriman Blue

Brug en pensel til at føre nogle dråber Lahmian Medium over på en pallette. Din pallette kan være hvad som helst, bare det ikke suger maling, som køkkenrulle f.eks. gør (den her pallette er rigtig nice). Bland derefter en enkelt dråbe Ahriman Blue sammen med Lahmian Medium på palletten. Forholdet skal ca. være 1 dråbe farve til 5 dråber medium. Lahmian Medium bruges til at fortynde maling, men den gør også at farven meget lettere flyder ned i fordybninger, end hvis du bare brugte vand.

fortynd maling

Min Lahmian Medium er ret grumset fordi jeg dyppede en pensel med maling deri. Lad være med at gøre det!

 

Mal plasmaspolerne blå

Brug din Lahmian Medium og Ahriman Blue blanding til at male plasmaspolerne. Brug den lille pensel, og bare mal tykt på. Du vil opdage at malingen er meget nem at sprede ud, fordi den er så fortyndet. På grund af Lahmian Medium, glider al farven ned i rillerne, mens selve spolerne forbliver næsten hvide. Lad malingen tørre. Hvis det bare skulle gå hurtigt kunne man stoppe her.

ahriman blue

 

Mal blå langs kanten

Brug detalje penslen til at male en stribe af Ahriman Blue på riflen hele vejen rundt langs plasmaspolen. Dette skaber en effekt af at lyset fra plasmaspolen oplyser de nærmeste omgivelser. Denne effekt kaldes for Object Source Light (OSL).

ahriman blue

 

Mal blå på armen

Tynd Ahriman Blue en lille smule op med vand. Mal et tyndt lag maling på armen. Det skaber igen en effekt af at plasmaspolen lyser på omgivelserne. Grunden til vi tynder malingen op, er så vi stadig kan se de originale farver. De får bare et blåt skær. Vi vil gerne være lidt tilbageholdende med at bruge OSL, da det hurtigt kan "drukne" en figur hvis man overdriver. Tænk over hvordan lyset rent faktisk vil ramme på din figur.

object source light

 

Mal en hvid stribe

Bland din hvide maling med Lahmian Medium på palletten, præcis som da du blandede Ahriman Blue. Mal en enkelt stribe af hvid og Lahmian Medium langs bunden af plasmaspolen. Det får virkelig spolerne til at se lysende ud! Du kan eksperimentere med, om du vil give to lag, og hvor langt du vil lade den hvide farve nå op.

tilbage til hvid

Jeg har ladet den hvide farve nå lidt højere op inde mod midten.

 

Mal highlights

Brug din detaljepensel til at male en hvid stribe langs kanten på spolerne. Brug hvid UDEN Lahmian Medium. Mal på tværs af spolerne, så di pensel kun rammer de fremhævede dele.

highlights

 

Og sådan maler du plasma!

færdig figur

Og vupti! Nu er din Imperial Guardsman klar til at blaste nogle rumvæsner! Bare den ikke overheater!

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN