• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

hobby guide: Sådan maler du ild

af Jan Jensen udgivet June 09, 2020
Næste blog                                   Forrige blog
hvordan maler man ild

Ild kan godt virke uoverskueligt at male på miniature-figurer. Der stikker flammer i alle mulige retninger, og de skal have alle mulige forskellige farver. Heldigvis er der et par tricks der gør det noget mere hådterligt.

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:

 

Hvordan maler man ild?

Ild på figurer kommer i mange størrelser og former. Noget ild er bedre modelleret end andet, men generelt gælder denne guide for alle modeller. Jeg har valgt en figur fra Reaper Miniatures.

Til denne guide skal du bruge:
Malet figur, der indeholder ild
Mellem pensel
Hvid maling, f.eks Corax White eller Dead White
Yriel Yellow (Layer)
Troll Slayer Orange (Layer)
Mephiston Red (Base)
Abaddon Black (Base)

hvad skal du bruge

 

Mal ilden gul

Jeg har grundet min model hvid fra starten, da figurens vigtigste element er ilden. Hvid giver en langt bedre base at male ovenpå med lyse farver som gul og orange, end f.eks. sort. Jeg vil klart anbefale at grunde din figur hvid, hvis den indeholder mange ting der skal males som ild. Hvis du alligevel bruger en anden grundfarve skal du starte med at male alt ilden ren hvid. Brug to tynde lag.
Ellers skal du bare male alt ilden ren gul med Yriel Yellow.

Yriel yellow

 

Lidt teori

Når jeg maler ild, bruger jeg farver der skifter i et spektrum fra hvid, til gul, orange, rød og sort. Ild skifter farve afhængigt af hvor varm den er. Ild er varmest dér hvor den først opstår, og den varmeste ild er ren hvid. Jo mere flammen køler ned, jo mere ændrer den farve mod rød.

teori om ild

Hver enkelt lille flammetunge følger dette princip. Det betyder, at når du skal male ild, skal du male hver eneste individuel flamme, så den følger farveskalaen. Og det er sådant set hemmeligheden til at male ild: At omhyggeligt male hver lille flammetunge individuelt.

 

Mal orange

Mal kanten på hver eneste flammetunge orange med Troll Slayer Orange. Efterlad et gult dråbeformet område inde på midten af hver flamme.

troll slayer orange

 

Mal rødt

Mal igen omridset på hver enkelt flamme, denne gang med Mephiston Red. Lad et endnu større område på midten stå uberørt, så man stadig kan se noget af det orange.

mephiston red

 

 

Mal hvidt

Brug enten ren hvid, eller bland en smule gult i... Det er lidt en smagssag. Mal en lille streg af hvid på hver flamme. Det hvide skal holdes inden for det gule. På min figur har flammerne ansigter. Jeg maler også øjnene og tænderne hvide, så de er nemmere at se.

hvid er varmest

 

 

Mal spidserne

Bland en smule Abaddon Black og Mephiston Red sammen. Brug denne farve til at male spidserne på hver enkelt flamme.

abaddon black

 

Mal orange OSL

OSL står for Object Source Light, og er en effekt, der får det til at ligne, at ilden kaster et farvet skær på resten af figuren. Mal et tyndt lag orange på de dele af figuren der er nærmest på ilden. Dette er meget afhængigt af hvilken figur du maler. Mal helt tynde lag.

object source light

 

Og sådan maler du ild!

Og husk! Den bedste måde at lære nye teknikker, er bare at kaste sig ud i det!

god of hell fire

FIRE!!!

eksempler på ild

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                   Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN
x