• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 10:00-17:30 (lør 10:00-16:00)

Magic Foil Peeling

af Jan Jensen udgivet June 03, 2020
Næste blog                                  Forrige blog

I denne guide træder vi væk fra figurer og vender i stedet blikket mod Magic the Gathering og "Foil Peeling". Foil Peeling er en metode der lader dig sætte dit eget personlige præg på dine kort, ved at overføre billeder fra et kort, til et andet. Denne type ændrede kort kaldes også for "alters".

Er du interesseret i Magic the Gathering og andre kortspil? Se hele vores udvalg her:

 

Frem med værktøjet

Magic kort findes i to udgaver: De almindelige kort, lavet af ren pap, og den mere sjældne udgave med et farvestrålende metallisk skær. Denne type kort kaldes for "foil" kort, efter den tynde metalliske film der dækker overfladen af kortet. Med lidt finesse kan vi fjerne foil-laget fra et kort (som bliver ødelagt i processen!), og skære udvalgte dele ud som bruges til at dekorere et andet kort. Det tjener ikke andet formål end at lave seje og flotte kort.

Til denne guide skal du bruge:
1 Foil kort med et flot billede
1 Foil basic land kort*
1 almindeligt basic land kort
Vand i en skål
Køkkenrulle
Metal lineal
Skalpel
Skæreplade
Malertape
Limstift

* Jeg bruger et foil basic land fordi:
1.) Det er flottere hvis jeg putter foil på foil
2.) Et basic land har ikke nogen regler der bliver dækket til.


Put kortet i vand

Vælg et foil kort, som du vil overføre til et andet kort. Put kortet i en skål med vand ved stuetemperatur. Jeg bruger en stor skål, så jeg er sikker på at kortet er helt dækket af vand. Formålet med dette er at opløse pappet og limen så foil-laget er nemt at pille af. Lad det stå 3-4 timer.

 

Ryk foil-laget af

Brug en negl til at få fat i det yderste lag. Det er hvidt på bagsiden og sidder på et blåt lag pap. Ryk forsigtigt dette lag af. Hvis det ikke giver sig, så lad kortet stå i vand et par timer mere. Det kan være meget forskelligt, hvor nemt det er at rykke foil-laget af. Det er vigtigt at du rykker langs kortets krumning. Venstre mod højre og ikke oppefra og ned. Foil-laget kan blive rynket hvis du gør det i den forkerte retning.

 


Tør kortet

Læg kortet på et stykke køkkenrulle med billedsiden nedad.

 

Fjern overskydende pap

Jeg var uheldig, og dette kort var et af dem der ikke ville slippe så nemt. Vi er nødt til at fjerne resterne af pap, for at sikre at der ikke kommer ujævnheder når vi limer. Brug en finger til at nulre papresterne af. Hold kortet fast med den ene hånd, og nuller i modsatte retning i lange bevægelser. 

Jeg er altså nødt til at bruge en hånd til at tage billederne, okay!

 

 

Lav en skabelon

Vi bruger et almindeligt basic land til at lave en skabelon, som gør livet meget lettere senere. Bemærk at grafikken på alle lande, ikke har de samme dimensioner! Sammenlign med det kort du vil lime foil på, og find et land i samme størrelse.

Brug metallinealen og skalpellen til at skære det nederste felt ud. 

Skære, skære, skære...

Du kan eventuelt hurtigt teste hvordan motivet kommer til at se ud på det færdige kort. Jeg kan se at jeg skal bruge toppen af billedet, og have skåret noget af bunden.

Vi lægger skabelonen til side for nu. Men ikke for langt væk, for vi skal burge den lige om lidt.

 

Skær 3 af siderne af

Brug linealen og skalpellen til at skære foil-billedet ud. Skær så tæt på kanterne i siderne som muligt, da billedet har samme bredde som feltet i bunden på landkortet. I mit eksempel skal jeg bruge toppen af billedet, så dér kan jeg også bare skære af. Men bunden af billedet lader jeg være for nu.

 

Sæt billedet fast på skabelonen

Læg skabelonen på bordet med billedsiden nedad. Placer foil-billedet i hullet, også med billedsiden nedad. Skub billedet så kanten flugter med kanten på skabelonen.

Sæt et stykke malertape hen over billedet, så det bliver præcis hvor det er.

 

Skær den sidste kant af

Skær den sidste side af billedet, langs kanten af skabelonen. På denne måde sikrer du at billedet passer perfekt til det nye kort.


Lim billedet på kortet

Brug limstiften på bagsiden af billedet. Lim framidten og ud mod kanterne. Vær omhyggelig med at få lim overalt, især i hjørnerne og langs kanten.

 

Placer billedet på kortet. Forsøg at placere det så præcist som muligt.

 

Når du har lagt billedet fladt ned, kan du stadig trække det rundt for at få det til at være lige præcis hvor du ønsker det. Men du skal være hurtig inden limen begynder at tørre for meget.

 

Poler billedet

Brug et sammenkrøllet stykke køkkenrulle til at polere foil-billedet. Gnub i små cirkler for at glatte alle eventuelle ujævnheder ud. Du kan også risikere at der bliver fanget luftbobler under overfladen. Gnub dem mod nærmeste kant.

 

Færdig... men!

Og sådan laver du dit eget unikke foil kort!

 

Men måske du har lyst til at prøve noget lidt vildere? Du kan også lave kort hvor enkelte dele af billedet rager ud over rammen. Her kommer vores skabelon til sin ret igen. Her har jeg fundet et monster som skal stikke hovedet op over rammen.

Skær langs kanten på skabelonen men undlad at skære hvor monsteret er.

Skær nu rundt langs monsteret.

Og lim på!

 
Mega nice!!!

 

Må jeg godt spille med disse kort?

Så nu har du lavet en bunke fede kort. Men kan du overhovedet bruge dem? Det korte svar er "ja". Wizards of the Coast har faktisk lavet regler for netop denne type kort. Selvfølgelig kan du bruge dine kort som du vil når du spiller privat, men til et event bestemmer dommerne 100% om dine kort vurderes at overholder reglerne. Spørg, hvis du er i tvivl.

1. Kortets navn og mana cost må ikke dækkes til eller ændres. 

2. Motivet på kortet skal stadig være genkendeligt, og må ikke vise stødende indhold. Denne regel er meget op til fortolkning hos den enkelte dommer.

3. Kortet må ikke indeholde strategiske vejledninger, som f.eks at fremhæve særlige regler.

4. Kortet må ikke kunne genkendes mens det ligger i dit deck. F.eks. ved at være tykkere eller tungere. 

5. Kortet skal være et rigtigt magic kort fra start, og må ikke ændres til at være et andet kort.God fornøjelse med at lave dine egne super unikke foil kort!

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 

TILBAGE TIL TOPPEN