Gratis returret i 30 dage

42 kr,- fragt, fri over 599 kr,- til pakkeshop

Levering 1 - 2 hverdage

Hobby guide: Magic Foil Peeling

Hobby guide: Magic Foil Peeling

Jan Jensen |

Næste blog                                  Forrige blog
Hvordan fungerer foil peeling

I denne guide træder vi væk fra figurer og vender i stedet blikket mod Magic the Gathering og "Foil Peeling". Foil Peeling er en metode der lader dig sætte dit eget personlige præg på dine kort, ved at overføre billeder fra et kort, til et andet. Denne type ændrede kort kaldes også for "alters".

Er du interesseret i Magic the Gathering og andre kortspil? Se hele vores udvalg her:

 

Hvordan fungerer foil peeling?

Magic kort findes i to udgaver: De almindelige kort, lavet af ren pap, og den mere sjældne udgave med et farvestrålende metallisk skær. Denne type kort kaldes for "foil" kort, efter den tynde metalliske film der dækker overfladen af kortet. Med lidt finesse kan vi fjerne foil-laget fra et kort (som bliver ødelagt i processen!), og skære udvalgte dele ud som bruges til at dekorere et andet kort. Det tjener ikke andet formål end at lave seje og flotte kort.

Til denne guide skal du bruge:
1 Foil kort med et flot billede
1 Foil basic land kort*
1 almindeligt basic land kort
Vand i en skål
Køkkenrulle
Metal lineal
Skalpel
Skæreplade
Malertape
Limstift

hvad skal du bruge

* Jeg bruger et foil basic land fordi:
1.) Det er flottere hvis jeg putter foil på foil
2.) Et basic land har ikke nogen regler der bliver dækket til.


Put kortet i vand

Vælg et foil kort, som du vil overføre til et andet kort. Put kortet i en skål med vand ved stuetemperatur. Jeg bruger en stor skål, så jeg er sikker på at kortet er helt dækket af vand. Formålet med dette er at opløse pappet og limen så foil-laget er nemt at pille af. Lad det stå 3-4 timer.

vand dit kort

 

Ryk foil-laget af

Brug en negl til at få fat i det yderste lag. Det er hvidt på bagsiden og sidder på et blåt lag pap. Ryk forsigtigt dette lag af. Hvis det ikke giver sig, så lad kortet stå i vand et par timer mere. Det kan være meget forskelligt, hvor nemt det er at rykke foil-laget af. Det er vigtigt at du rykker langs kortets krumning. Venstre mod højre og ikke oppefra og ned. Foil-laget kan blive rynket hvis du gør det i den forkerte retning.

fjern foil

 

fjern foil




Tør kortet

Læg kortet på et stykke køkkenrulle med billedsiden nedad.

tør kortet

 

Fjern overskydende pap

Jeg var uheldig, og dette kort var et af dem der ikke ville slippe så nemt. Vi er nødt til at fjerne resterne af pap, for at sikre at der ikke kommer ujævnheder når vi limer. Brug en finger til at nulre papresterne af. Hold kortet fast med den ene hånd, og nuller i modsatte retning i lange bevægelser. 

fjern overskydende pap

Jeg er altså nødt til at bruge en hånd til at tage billederne, okay!

 

renset kort

 

Lav en skabelon

Vi bruger et almindeligt basic land til at lave en skabelon, som gør livet meget lettere senere. Bemærk at grafikken på alle lande, ikke har de samme dimensioner! Sammenlign med det kort du vil lime foil på, og find et land i samme størrelse.

sammenlign mtg kort

Brug metallinealen og skalpellen til at skære det nederste felt ud. 

foil peeling

Skære, skære, skære...

udskåret kort

Du kan eventuelt hurtigt teste hvordan motivet kommer til at se ud på det færdige kort. Jeg kan se at jeg skal bruge toppen af billedet, og have skåret noget af bunden.

kombiner kort

Vi lægger skabelonen til side for nu. Men ikke for langt væk, for vi skal burge den lige om lidt.

 

Skær 3 af siderne af

Brug linealen og skalpellen til at skære foil-billedet ud. Skær så tæt på kanterne i siderne som muligt, da billedet har samme bredde som feltet i bunden på landkortet. I mit eksempel skal jeg bruge toppen af billedet, så dér kan jeg også bare skære af. Men bunden af billedet lader jeg være for nu.

sådan skærer du kort

 

Sæt billedet fast på skabelonen

Læg skabelonen på bordet med billedsiden nedad. Placer foil-billedet i hullet, også med billedsiden nedad. Skub billedet så kanten flugter med kanten på skabelonen.

afmål kort

Sæt et stykke malertape hen over billedet, så det bliver præcis hvor det er.

påsættes med tape

 

Skær den sidste kant af

Skær den sidste side af billedet, langs kanten af skabelonen. På denne måde sikrer du at billedet passer perfekt til det nye kort.

brug en skabelon
foil skal sidde her


Lim billedet på kortet

Brug limstiften på bagsiden af billedet. Lim framidten og ud mod kanterne. Vær omhyggelig med at få lim overalt, især i hjørnerne og langs kanten.

lim din foil

 

Placer billedet på kortet. Forsøg at placere det så præcist som muligt.

påsætning af foil

 

Når du har lagt billedet fladt ned, kan du stadig trække det rundt for at få det til at være lige præcis hvor du ønsker det. Men du skal være hurtig inden limen begynder at tørre for meget.

ret foil til

 

Poler billedet

Brug et sammenkrøllet stykke køkkenrulle til at polere foil-billedet. Gnub i små cirkler for at glatte alle eventuelle ujævnheder ud. Du kan også risikere at der bliver fanget luftbobler under overfladen. Gnub dem mod nærmeste kant.

poler foil

 

Færdig... men!

Og sådan laver du dit eget unikke foil kort!

færdigt kort

 

Men måske du har lyst til at prøve noget lidt vildere? Du kan også lave kort hvor enkelte dele af billedet rager ud over rammen. Her kommer vores skabelon til sin ret igen. Her har jeg fundet et monster som skal stikke hovedet op over rammen.

udskåret fopil

Skær langs kanten på skabelonen men undlad at skære hvor monsteret er.

præcis udskæring

Skær nu rundt langs monsteret.

færdig udskæring

Og lim på!

 

foil peeling


Mega nice!!!

 

Må jeg godt spille med disse kort?

Så nu har du lavet en bunke fede kort. Men kan du overhovedet bruge dem? Det korte svar er "ja". Wizards of the Coast har faktisk lavet regler for netop denne type kort. Selvfølgelig kan du bruge dine kort som du vil når du spiller privat, men til et event bestemmer dommerne 100% om dine kort vurderes at overholder reglerne. Spørg, hvis du er i tvivl.

1. Kortets navn og mana cost må ikke dækkes til eller ændres. 

2. Motivet på kortet skal stadig være genkendeligt, og må ikke vise stødende indhold. Denne regel er meget op til fortolkning hos den enkelte dommer.

3. Kortet må ikke indeholde strategiske vejledninger, som f.eks at fremhæve særlige regler.

4. Kortet må ikke kunne genkendes mens det ligger i dit deck. F.eks. ved at være tykkere eller tungere. 

5. Kortet skal være et rigtigt magic kort fra start, og må ikke ændres til at være et andet kort.

foil peelede kort



God fornøjelse med at lave dine egne super unikke foil kort!

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog