• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 10:00-17:30 (lør 10:00-16:00)

Guide: Sådan maler du guld

af Jan Jensen udgivet July 21, 2020

Næste blog                                  Forrige blog

Når du maler figurer, er guld ikke bare guld. I denne guide maler vi en gylden Stormcast Eternal, og kigger på hvordan vi kan skabe lidt mere kontrast, når nu der er så mange store overflader der bare er ren guld.

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:

 

Frem med værktøjet

Denne guide forudsætter at du allerede har samlet og grundmalet en figur. Jeg har brugt en brun grundmaling, da brun fungerer rigtig godt at male over med guld. Hvis du skal male figurer der indeholder meget guld, som f.eks. Stormcast Eternals, kan du også overveje at bruge en guld grundmaling.

Til denne guide skal du bruge:
Grundmalet figur, f.eks. hvad som helst fra Stormcast Eternals.
Mellem pensel
Gehenna's Gold (layer)
Auric Armour Gold (layer)
Agrax Earthshade (Shade)
Ironbreaker (layer)

 

Mal rustningen Gehenna's Gold

Mal hele rustningen Gehenna's Gold. Denne guldmaling har en dyb rødlig farve, der lægger en god base for det videre forløb. 

 

Mal over med Agrax Earthshade

Mal over alt guldet med Agrax Earthshade. Brug rigelige mængder maling og mal oppefra og ned. Sørg for at holde figuren med hovedet opad hele tiden, da tyngdekraften vil trække malingen nedad, hvilket giver naturlige skygger. 

Sørg også for at male hurtigt, ellers kan der opstå skjolder, hvor en klat maling har siddet for lang tid inden den bliver penslet ud. 

 

Sug overskydende maling op

Da Agrax Earthshade er en meget tyndtflydende maling, kan den godt løbe og samle sig i små "pytter". Hvis det sker, så brug en tør pensel til at suge det overskydende maling op. Lad malingen tørre, før du går videre til næste trin.

 

Mal over med Gehenna's Gold

Mal over alle overfladerne med Gehenna's Gold. Men undgå at male over de mørkeste dele med Agrax. På små detaljer som fingerne, kan du med fordel drybrushe guld på tværs af fingerne.

 

Mal over med Auric Armour Gold

Highlight alle overflader og kanter med Auric Armour Gold. På overfladerne skal du male i de samme områder som du malede op med Gehenna's Gold, men male i et lidt mindre område, så der stadig er synligt Gehenna's.

Når du skal male kanterne, så brug kanten af penslen og stryg den sidelæns langs kanten.

 

Mal highlights med Leadbelcher

Det kan være svært at lave helt lyse highlights med ren guld. Derfor snyder vi lidt og bruger en sølv til at skabe illusionen af en helt lys reflektion i metallet. Brug Leadbelcher til at lave enkelte super-highlights på udvalgte kanter og skarpe hjørner. 

 

Og sådan maler du guld

Det vigtige er at der kommer noget kontrast og noget spil i metallet. Agrax Earthshade sørger for at skabe mørke toner samtidigt med at den fremhæver konturerne. De lyse metalfarver sørger for at vi dækker hele spektrumet fra mørk til lys. Nice!

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN