• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-12:00, 12:30-16:00

Fem Fede Familiespil

af Jan Jensen udgivet August 11, 2020

Næste blog                                  Forrige blog

Fem fede familiespil


Mangler du nogle gode spil for hele familien? Vi har her samlet fem af de bedste familiespil. Familiespil er en type spil, hvor det er nemt og hurtigt at komme ind i reglerne, men spillet er dog stadig så komplekst, at deltagerne bliver udfordrede. Både voksne og deres børn vil kunne have det sjovt med at spille disse spil sammen. I vilkårlig rækkefølge... Fem fede familiespil!

Spil der kan nydes med familien

1. Carcasonne

Antal spillere: 2-5
Alder: 7+
Pris: 249,95 kr
Køb her: Carcasonne

 

carcassonne

 

Carcassonne er inspireret af den franske by af samme navn, hvor man også finder dobbelte bymure og en stor middelalderborg. I spillet bygges spillepladen mens i spiller. Hver spiller skiftes til at lægge en brik, der skal støde op til de i forvejen lagte brikker. Mark skal støde op til mark, vej skal støde op til vej, borg op mod borg og så videre. Når en brik bliver lagt, må spilleren også placere en af sine følgere på brikken. Følgeren kan indtage forskellige roller, afhængigt af hvor han placeres. Stilles han f.eks. i en borg bliver han ridder; stilles han på en mark bliver han bonde i stedet. Hver gang en konstruktion afsluttes, gives der points til den spiller der har en følger stående på den pågældende konstruktion. Men du har kun et begrænset antal følgere, og du kan ikke omplacere dem før den konstruktion de står på er færdig.

 

2. Ticket to Ride

Antal spillere: 2-5
Alder: 8+
Pris: 299,95 kr
Køb her: Ticket to Ride

 

ticket to ride europe

 

Fra klipperne i Edinburgh til Konstantinopels solrige havn og tilbage til en vindblæst station i Berlin. I Ticket to Ride Europe skal du bygge jernbanestrækninger fra by til by over hele Europa i tiden omkring begyndelsen af det 20. århundrede. Jo længere ruter du kan danne, jo flere points får du. Hvis du oven i købet kan forbinde byerne på dine rutekort, kan du tjene ekstra bonuspoints. Hvis dine modstandere lægger sig i vejen ved at etablere jernbaner på dine ruter, kan du bruge dine stationer til stadig at gennemføre ruten. Du har dog kun tre af disse til rådighed gennem hele spillet. Vil du bygge tunneller i Schweiz, benytte færgen over Sortehavet eller bygge overdådige togstationer i imponerende storbyer? Din næste beslutning kan måske gøre netop dig til Europas største togmatador!

 

3. Azul

Antal spillere: 2-4
Alder: 8+
Pris: 399,95 kr
Køb her: Azul

 

azul

 

Azul er inspireret af de portugisiske "azulejos" klinkefilser. Fliserne, der oprindeligt var blå og hvide, blev introduceret af mauerne. Da den portugisiske konge, Manuel I, var på besøg i Alhambra-paladset i det sydlige Spanien, blev han så betaget af de smukke fliser, at han straks befalede at hans eget palads skulle dekoreres med lignende vægfliser. i spillet er i kongelige indendørsarkitekter, som skal udsmykke væggene i det kongelige palads i Evora. I din tur, må du tage alle fliser af samme farve fra en af fabrikkerne, og overføre dem til mønsterlinjerne på din spilleplade. Efterfølgende kan der placeres fliser på en væg i det vidunderlige palads, og der tildeles points alt efter hvordan fliserne er placeret, og om du har lavet specielle mønstre.

 

4. King of Tokyo

Antal spillere: 2-6
Alder: 8+
Pris: 299,95 kr
Køb her: King of Tokyo

 

king of tokyo

 

Elsker du også japanske monsterfilm, hvor gigantiske monstre ødelægger storbyer i deres kamp om at blive monstrenes konge? I King of Tokyo tager i rollen som et af disse monstre. Vinderen er det monster der først når 20 points, eller er det eneste monster, der stadig er i live! I din tur ruller du 6 terninger med specielle symboler. Kløer gør skade på dine modstandere, hjerter gendanner dit eget liv, lyn giver energi, der kan bruges til at købe nye evner, og tallene giver dig points, hvis du kan rulle tre ens. Der er altid et monster der står inde i Tokyo. Det har den fordel at det giver ekstra points, men til gengæld kan du ikke helbrede dig selv. Hvor lang tid kan du holde den kørende, før du må afvige pladsen til et andet monster?

 

5. Dixit

Antal spillere: 3-6
Alder: 8+
Pris: 299,95 kr
Køb her: Dixit

 

dixit

 

Dixit er et fortryllende spil, der virkelig vækker din fantasi til live. Spillet består af 84 store kort, med smukke drømmeagtige illustrationer. Alle spillerne sidder med en håndfuld kort på hånden, og skiftes til at være "fortælleren". Fortælleren vælger i hemmelighed et af sine kort og skal levere en ledetråd i form af et ord eller en kort sætning; f.eks. "på rejse". De andre spillere vælger dernæst i hemmelighed det af deres egne kort, der bedst passer til ledetråden. Kortene afsløres og alle, undtagen fortælleren, skal prøve at gætte hvilket kort der er fortællerens. Der gives points for at gætte rigtigt, men en spiller kan også få ekstra points, hvis der blev gættet på den spillers kort. Men du er nødt til at være en smule kryptisk når der gives ledetråde, for hvis alle spillerne gættede rigtigt, får du ikke selv points, da din ledetråd var for åbenlys.

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN