• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Hobby guide: Mal selvlysende Spøgelser

af Jan Jensen udgivet April 14, 2020

Næste blog                                  Forrige blog

hvordan maler man genfærd

I denne guide viser jeg hvordan du nemt og hurtigt kan male Nighthaunt og alle mulige andre spøgelser, så de får et uhyggeligt selvlysende skær.

Er du interesseret i figurspil? Se hele vores udvalg her:


Hvordan maler man en selvlysende effekt?

Denne guide viser dig hvordan du kan lægge en farve på din figur, for derefter at bruge en anden farve ovenpå. Jeg forsøger at ramme den lidt specielle selvlysende "glow in the dark" farve.

Til denne guide skal du bruge:
Figur, der er grundet hvid. Jeg anbefaler et spøgelse.
Stor pensel
Lille pensel
Screaming Skull (Layer)
Moot Green (Layer)
Lahmian Medium (Technical)

hvad skal du bruge


Mal figuren Screaming Skull

Brug den store pensel til at male hele figuren Screaming Skull. Dog ikke basen; den maler du bare som du normalt ville male den.

Screaming skull

 

Moot Green wash

Bland Moot Green og Lahmian Medium på en palette. Forholdet skal være omkring 1 del Moot Green til 2 dele Lahmian Medium. Lahmian Medium bruges til at fortynde malingen. Men overfladespændingen er mindre end hvis du bruger vand, så malingen får nemmere ved at glide ned i alle små huller og fordybninger på figuren. Mal hele figuren med denne blanding. Sørg for at få hele figuren dækket så hurtigt du kan, ellers kan der opstå skjolder. Pas også på, at der ikke samler sig for meget maling. Hvis det sker, så brug en tør pensel til at suge det overskydende maling op.

moot green wash

Det ser da meget godt ud! Hvis man var doven kunne man faktisk godt stoppe her!

 

Mal op igen med Screaming Skull

Det sidste vi mangler er at male alle de fremhævede områder op igen med Screaming Skull. Helt enkelt: Alle de steder der i forvejen er lyse, maler du endnu lysere.

screaming skull 2

Alle kanter skal også have en omgang Screaming Skull. Det nemmeste er at bruge siden på penslen, frem for spidsen. Du kan også bruge dette trick til at male midten på sværdet.

mal kanterne

 

Spøgelses-Glød

Selve spøgelset er nu færdigt, men det er som om der mangler noget. Brug Moot Green til at male på basen helt tæt på hvor spøgelset står. Brug derefter den lille pensel til at drybrushe Moot Green væk fra spøgelset. Resultatet bliver en effekt af at spøgelset faktisk lyser på sine omgivelser!

object source light

 

Så kom vi i mål!

Og sådan kan man nemt og hurtigt male Nighthaunt og andre spøgelser! Der findes andre måder at gøre noget lignende. Der er f.eks. Contrast og forskellige Technical-farver fra Citadel, eller forskellige washes. Og de er allesammen rigtig smarte. Ulempen er bare at ingen af dem findes i et lige så stort udvalg af farver som "traditionel" figurmaling. Med denne teknik får du 100% kontrol over præcis hvilken nuance dine spøgelser får.

færdigt produkt

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN