• Billig fragt fra 39kr, Gratis over 500 kr.
  • Gratis ombytning i 30 dage
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Kundeservice: +45 3070 6192 man-fre 8:30-16:00

Spilanmeldelse: Dice Forge

af Jan Jensen udgivet September 10, 2020

Næste blog                                  Forrige blog

 

spilanmeldelse Dice Forge

 

Helte, bered jer! Guderne tilbyder en plads i himlen til den helt, der kan overvinde sine rivaler. Jeres mod og listighed vil være jeres stærkeste våben, når i bruger de guddommelige terninger til at samle ressourcer på vejen til den endelige sejr! Terningerne er kastet!

Spilanmeldelse: Dice Forge


Antal spillere: 2-4
Alder: 10+
Spilletid: ca. 40 min.
Pris: 359,95 kr
Køb her: Dice Forge

Spil det fordi: Unikke terninger, mytologisk tema og gennemført design.

Dice forge

 

Hvad er Dice Forge

Dice Forge er et familiespil der ofte får lov at komme på bordet i min spillegruppe. Og det er ikke uden grund! Det helt unikke element i spillet er de to terninger hver spiller bliver udstyret med. Fladerne på terningen kan nemlig pilles af, og opgraderes med bedre flader som spillet skrider frem.

dice forge terninger

Spillerne tager rollen som mytologiske helte, og skal i løbet af 9 eller 10 runder (afhængigt af antal spillere), forsøge at opnå gudernes gunst, ved at tjene så mange points som muligt. I løbet af spillet skal man rulle terningerne for at tjene nye ressourcer og købe opgraderinger i form af nye flader til terningerne eller kort, der enten giver en permanent effekt, eller bare virker een gang.

 

Hvordan spiller man

Spillet kan forklares (og læres!) ret nemt. Hver spiller udstyres med to terninger og en regnskabs-plade til at holde styr på ressourcerne, som er guld, solkrystaller, månekrystaller og points. I en spillers tur starter alle spillerne med at rulle hver deres terninger, og modtager de ressourcer eller særlige effekter som de rullede.

dice forge spilleplade

Nu har spilleren, der har turen, et valg: Han kan vælge at opgradere sin terning ved at købe nye flader for guld. Terningefladerne lader spilleren rulle nye og flere ressourcer. Man kan endda lave en terning der ruller points! Der findes dog også flader, der ikke kan købes for guld.

dice forge spillepladeMan kan også vælge at købe kort for sol- og månekrystallerne i stedet. Kortene i spillet har mange forskellige effekter. Nogle kort giver en permanent effekt, som du kan aktivere én gang i starten af din tur. Andre kort giver en øjeblikkelig effekt. Det kan være alt, lige fra at rulle ekstra slag til at erhverve nogle af de mere kraftfulde terningeflader, der ikke kan købes for guld. Fælles for alle kortene, er at de giver et antal points, når man køber dem. 

dice forge kortNår spilleren har købt enten terningeflader eller et kort, kan han vælge at betale 2 solkrystaller, for at gøre én ting ekstra. Derefter går turen videre til næste spiller. Når alle spillere har haft en tur, er runden forbi og næste runde startes. I slutningen af sidste runde, er vinderen den spiller der har tjent flest points.

 

Præsentation

Dice Forge er absolut et af de spil, der har det mest gennemtænkte design. Lad os bare starte med det absolut bedste... Kassen!

dice forge æske

Den tilhørende plastikbakke sørger for, at det er nemt at holde styr på de mange små komponenter. En plads til alting og alting på sin plads, som de jo siger.

Grafikken på komponenterne er spændende og farverig, og til alle tider let at identificere. Læg i øvrigt mærke til, at alle kortene har en bestemt plads på spillepladen, og at grafikken faktisk matcher til hver enkelt kort! Og netop denne sans for de små detaljer præger hele spillet.

dice forge grafik

Bortset fra selve reglerne, som er på engelsk, indeholder spillet ingen tekst. Alle kortene er udstyret med piktogrammer, der er meget lette at forstå, efter man lige har spillet første gang. Det gør at alle kan være med, uanset nationalitet og læseevner.

 

Konklusion

Dice Forge er en helt unik spiloplevelse. Hvor det normalt føles meget tilfældigt og held-baseret at kaste med terninger, føles det virkelig som om dine beslutninger igennem spillet har en stor indflydelse. Det er en god følelse, når dine terninger pludselig begynder at rulle godt hver gang. Held er dog stadig en faktor, og nogle gange ruller du altså bare den ENE side du endnu ikke har opgraderet.

dice forge terning

Runderne går meget hurtigt, og selv om Dice Forge er tur-baseret sidder man aldrig og venter lang tid på at få lov at gøre noget, da man også ruller terningerne i modstandernes ture. Du kan lige nå at planlægge hvad du vil bruge dine ressourcer på inden det bliver din tur igen.

dice forge

Dice Forge er utroligt godt gennemtænkt, og der er mange forskellige strategier du kan bruge for at skaffe flest mulige points. Oven i købet følger der et ekstra sæt kort med til spillet, der åbner op for nye, mere avancerede muligheder.  

Opsummering: 

  • Unikke terninger
  • Styr dit eget held
  • Fantastisk organiseret kasse!!!
  • Gennemført visuelt design
  • Hurtigt at spille
  • Stor genspilningsværdi

 Dice Forge får Spilforsyningens varmeste anbefalinger!

Har du nogle spørgsmål? Hvad vil DU gerne se guides til? Skriv til os på Facebook.

 Næste blog                                  Forrige blog 


TILBAGE TIL TOPPEN